Tûzimádó alkotótáborosok kiállítása

20111102-3.jpgZománcmûvészeti Alkotótábor Bonyhád. A lokálpatrióta – magát zománcmûvesnek tituláló – Stekly Zsuzsa találta ki és szervezte meg elõször 2002-ben a ZAB-ot, közös alkotásra invitálva otthonába az általa kiválasztottakat. A tíz év során 27 fõre bõvült azok száma, akik meghívást kaptak az együttlétre (évente 4-5 fõ), ahol megoszthatták egymással tapasztalataikat, és segíthették a többieket a különbözõ technikai fogások bemutatásával.

20111102-1.jpg20111102-2.jpgA ZAB résztvevõi közül 24-en mutatják be alkotásaikat a november 25-ig látogatható tárlaton, a bonyhádi mûvelõdési központban. A kiállítás is bizonyítja, hogy több technika, több anyag találkozott a táborokban, és ez a stílusbeli ötvözõdés igazán jót tett a mai mûvészeti palettának.

A Tûzimádók második tárlatát Kubanek Miklós tanár, újságíró ajánlotta a közönség figyelmébe az ÁMK színháztermében. Potápi Árpád János polgármester köszöntötte Stekly Zsuzsát és az általa alapított alkotótábort, mely egyelõre bezárja kapuit. Az alkotótársak nevében a salgótarjáni Hertelendy Zsuzsa mondott köszönetet Stekly Zsuzsának, hogy mindig önzetlenül segítette és segíti pályatársait. A megnyitó után a kiállító terembe vonultak a jelenlévõk, ahol a falakon és a vitrinekben egyaránt olyan alkotások láthatók, amelyek a bonyhádi táborokban elsajátított technikákkal készültek.