Nagymányoki siker az országos döntõben

20111129-1.jpgOktóber 14-én rendezték meg a Bolyai Matematika Csapatverseny Tolna megyei fordulóját, melyet a nagymányoki II. Rákóczi Ferenc ÁMK 5. osztályos csapata megnyert, így elsõ helyezettként jogot szerzett arra, hogy az országos döntõn is megmérettesse magát. November 26-án, szombaton Budapesten bonyolították le a Kárpát-medencei döntõt, melyre minden évfolyam megyei elsõ, illetve ha nagy pontszámú volt, akkor a második helyezett csapatot is meghívták. Az 5. évfolyamosoknál határon innen és túlról 33 csapat képviseltette magát.

Délelõtt egy írásbeli forduló döntötte el az elsõdleges sorrendet. A 13 órakor történt eredményhirdetésen azok a csapatok, akik nem kerültek be az elsõ 6 helyezett közé, megkapták az okleveleiket, és számukra ezzel véget ért a döntõ. Akik viszont bekerültek az országos elsõ 6 helyezett közé, még egy további versenyen vettek részt. Azon szóban, magyarázattal kellett elõadni egy számukra 15 perccel korábban megismert feladatot, majd egy kétperces villámkérdés következett. A nagymányoki gyerekek az írásbeli forduló után a 3. helyen, majd a szóbeli után az 5. helyen végeztek. Mivel az elsõ 6 helyezett már díjazott csapat volt, nagyon nagy öröm és büszkeség volt a nagymányokiak számára, hogy a döntõn részt vevõ legkisebb iskolát képviselve, ilyen szép eredményt értek el.

A nagymányoki csapat tagjai: Feik Johanna, Gungl Brigitta, Ireczky Dániel, Melcher Márk. Felkészítõ tanáruk: Stallenberger Józsefné.