Nagymányoki sikerek az országos borversenyen

Az idén harmadik alkalommal rendezték meg Mecseknádasdon a Magyarországi Németek Országos Borversenyét. A nagyszabású rendezvényt a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Mecseknádasdi Szõlõ és Bortermelõk Egyesülete szervezte és bonyolította le, nagy sikerrel. A borokat március 29-én és 30-án adták le a borászok, a kiértékelésre április 9-én került sor. Az értékelést megelõzõen kulturális mûsorral szórakoztatták a nagyérdemû közönséget.

Az egész ország borvidékeirõl érkeztek borászok a nemes megmérettetésre, közel ötszáz mintával. A borokat két napon keresztül bírálta a bizottság. A borversenyen a Nagymányoki Szõlõ és Bortermelõk Baráti Köre Egyesület borászai is szép számmal részt vettek. A nagymányoki borászok egy nehéz év után is nagyon szép eredménnyel büszkélkedhetnek:

Beke Zoltán 2 aranyérmet ért el, a 2010-es évjáratú kékfrankos rozéjával és a 2008-as évjáratú Cabernet sauvignon barrique borával. Ezen kívül még két ezüstérmet és egy bronzot vihetett haza. Feik János 1 aranyérmet ért el, a 2010-es évjáratú olaszrizlingjével, és még 2 bronzérmet vihetett haza. Hoffmann Antal 2 db ezüst- és 2 bronz-, Mózsik András 1 ezüst- és 3 bronz-, Kopecsni János 1 ezüst- és 1 bronz-, Hirschmann Ádám 2 bronz-, Steinhauser Jenõ 1 bronz-, Hauck István 1 bronz-, Gungl József 1 bronz-, Laufer Imre 1 bronz-, Kajtár Attila 1 bronzérmet nyert el. Az eredményhirdetést vacsora, majd bál követte.