Feltáncoltak a dobogóra

20110419-2.jpgÁprilis 17-én a BONI moderntáncosai 13 koreográfiával érkeztek Pécsre, az országos Esély a Mûvészetre Táncfesztiválra, ahol a 4 kategóriában több mint 100 produkciót láthatott a zsûri. A bonyhádiak teljesítményét és kosztümjeit csak dicsérni tudták a bírák, utóbbiért köszönet illeti Forrai Antalné Mártikát, a csapat varrónõjét. A bonyhádiakon kívül érkeztek táncosok Szigetvárról, Szentlõrincrõl, Marcaliból, Siófokról, Mezõtúrról, Zalaegerszegrõl, Dunakeszibõl, Budapestrõl, Szegedrõl, Székesfehérvárról, Szekszárdról, Makóról és Pécsrõl. A BONI növendékei remekül szerepeltek, 10 helyezést szereztek meg.

A gyermek korcsoportban moderntánc kategóriában elsõ lett a Ringató, második a Kikelet. A zsûri nagyon megdicsérte a bonyhádiakat, azt mondták, hogy látszik, mennyire színvonalas munka folyik náluk, és hogy a gyerekek élvezik amit csinálnak, emellett teljes mértékben átszellemülnek a színpadon.

A serdülõ korcsoportban (õk a felsõ tagozatosok) moderntánc kategóriában elsõ lett a Csavargók tánca, harmadik pedig az Óceánia. Utóbbi egy teljesen új koreográfia, még érnie kell, de nagyon színes, és ahogy a zsûri fogalmazott: jó áramlások vannak benne. Dobribán Stella (a felsõ képen õ látható próba közben) elsõ alkalommal táncolt szólót versenyen, és Ajnó siralmával mindjárt el is nyerte az elsõ díjat. Kulcsár Csenge Kata szintén a modern szóló kategóriában indult, õ a harmadik helyezést érte el. A karakter kategóriában elsõ lett a Tánciskola, második pedig a Lány nevelõintézeti gyerekek tánca címû koreográfia.

20110419-6.jpgIfjúsági korosztályban két koreográfiát vittek a bonyhádiak: a Kísértés elõször volt versenyen, és mindjárt nyert is a hatalmas energiáival. A felnõtt korosztályban egy számmal nevezett a BONI: Adorján Boglárka és Nier Janka (a fotón) A kis gyufaárus lány záró duettjét adta elõ hatalmas átéléssel, és õk is gyõzedelmeskedtek. A lányok sikerrel oldották meg azt a nehéz feladatot, hogy a közönség az elõzmények bemutatása nélkül is átélje a kis gyufaárus lány és nagymamája túlvilági egymásra találását. Igazi táncmûvészet volt az elõadásuk, mely közben megállt a levegõ a nézõtéren, többen meg is könnyezték a produkciót.

A BONI moderntáncosai legközelebb április 29-én lépnek színpadra, méghozzá hazai közönség elõtt a bonyhádi mûvelõdési központban, a Tánc világnapi mûsor keretében.