Gyermekzsivaj töltötte meg a Fadd-Dombori tábort

20100829-t.jpgA váraljai Csillagrózsa Tanoda huszonnégy diákja tölthetett el öt napot a Fadd –Dombori gyermektáborban. A nyári programot a bonyhádi Laurus Alapítvány a Gyekmek-és Ifjúsági Alapprogram (GYIA) és TÁMOP Csillagrózsa Tanoda Európai Szociális Alap által biztosított pályázati összegébõl finanszírozza. A résztvevõk megismerkedhettek a roma kultúrával és annak tárgyi eszközeit is elkészíthették.

– A Tanodában megszokott családias légkörön túl most sikerült még jobban megismerni társaimat – mondja Kóródi Lívia hetedik osztályos tanuló. – A foglalkozások közül nekem leginkább a kosárfonás tetszett. Örültem, hogy egy igazi kosárfonó mestertõl tanulhattam el a fonás rejtelmeit. Már vettünk részt korábban is egynapos kirándulásokon, remélem, hogy a jövõben is lesz erre lehetõségem.

eulogo.jpg– Nekem a gyöngyfûzés volta a táborban a legkedvesebb idõtöltésem – veszi át a szót Neperga Mária hetedik osztályos tanuló. – Mindig is érdekelt az ékszerkészítés, itt többféle anyagból is dolgozhattam. Lehetõség volt még fürdésre és labdajátékokra is. A tábort lezáró diszkó és maga a programsorozat sokunk számára hozott maradandó élményeket.

A programsorozat ideje alatt a mentorok felügyeltek a gyermekek épségére. A táborban tisztasági versenyt is rendeztek, melynek nyertesei könyvjutalomban részesültek.