Két érem a hosszútávú OB-ról

Augusztus 14-én rendezték meg a 20. Hosszútávú Triatlon OB -t Nagyatádon. A rekordszámú, 425 fõs egyéni indulógárda számára a rajtot reggel 7 órakor ágyúlövés jelezte. A váltók elsõ emberei 20 perccel késõbb vetették magukat a gyékényesi bányató vizébe. A 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42 km futásból álló táv teljesítése alatt a versenyzõknek az idõjárással is meg kellett küzdenie. A reggeli rajt idején és az úszószám teljesítése közben tejföl sûrûségû volt a köd, melyben a versenyzõk nemhogy a kijelölt úszópályát, de még egymást sem igen látták. Késõbb a nagy meleg késztette nagy erõpróbára a résztvevõket. A bonyhádi Anonym SE versenyzõi közül mindenki sikeresen teljesítette a távot, nem utolsó sorban begyûjtöttek egy bajnoki ezüstöt és egy bronzot is. A legkiválóbb eredményt Plesz Botond érte el, aki 10:13:48-as idejével az abszolút versenyben a 10. helyen ért célba, ezzel korcsoportjában az 5. lett.

Ugyancsak 5. helyen végzett korcsoportjában Antalicz Loránd 11:15:24-es idõeredménnyel. A senior korcsoportban Lippai Zoltán bronzérmes lett (idõeredménye:11:22:25), a veteránok között pedig Fröhlich Henrik ért másodiknak a célba (15:40:11). Az idei évben Gergelics Dóra az Inárcs váltócsapatát erõsítette, amely 10 óra 39 perces össz-idõvel a 14. helyen ért célba.

Az utánpótlás korúak ezen a napon a CETREND 10 km-es úszógálán álltak rajthoz. Oberling József 2 óra 59 perc alatt, testvére Krisztián 3 óra 20 perces idõvel teljesítette a távot. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a nagyatádi városi sportcsarnokban került sor.