A nemzeti ünnepen adták át a Virágos Bonyhádért díjakat

20100820-1.jpg20100820-2.jpgSzent István király és az Új kenyér ünnepén a bonyhádi mûvelõdési központnál Potápi Árpád János polgármester mondott ünnepi beszédet. A város elsõ embere kiemelte István király erényei közül hogy országépítõ és béketeremtõ volt. Beszéde zárszavában kifejezte véleményét, hogy a nemzeti ünnepek ugyanolyan fontosak, mint a címerünk vagy a Himnuszunk. Az Új kenyérre áldást mondott Aradi András evangélikus lelkész, Erb József katolikus plébános, Fóris Tibor, a baptista gyülekezet vezetõje, és Mészáros Zoltán református lelkész. Az új kenyeret Potápi Árpád János szegte meg, majd átadta az önkormányzat képviselõ-testülete által odaítélt Merész Konrád-díjat. Az elismerés idén Faludi Bélánét illette.

20100820-3.jpg20100820-4.jpgA Virágos Bonyhádért díjakat a Bonycom Kft. ügyvezetõje, Magyari Tamás adta át. A legszebb kert kategóriában (családi házak, sorházak) Gyõrfi Vilmos és felesége (Liszt F. u.) nyerte el az 1. díjat. Még hárman kaptak elismerést ebben a kategóriában: Baumgartner Ferenc (Móricz u.), Jaksa Györgyné (Majos V. u.), Rittinger Márton és felesége (Bartók u.). A legszebb intézmény, gazdálkodó szervezet kategóriában a gyõztes: Shell kút – Streicher György (Bartók u.), rajta kívül jutalmat kapott a Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium (Kossuth u.), és a Koller Panzió (Kõrösi u.). A legszebb társasház kategóriában a Madách u. 14-et illette a fõdíj, de elismerést kapott még a Fáy ltp. 18. is, illetve különdíjat a Bolyai u. 5. A legszebb utca kategóriában a Kõrösi Cs. S. vitte el a pálmát. A legszebb közterület kategóriában a Fáy lakótelepi strandröplabda pálya környéke gyõzedelmeskedett.

20100820-5.jpgVirágos Bonyhádért díjban (oklevélben és plakettben) részesülnek még: Laufer Imréné (Mikes u.), Völgyi Csaba (Mikes u.), Pfendesack Károly Józsefné (Mikes u.), Kresz József és felesége (Mikes u.), Schmalz Tibor (Alkotmány u.), Barcza Imre Kelemen és Barcza Imréné (Alkotmány u.), Széligné Fritschi Edit (Alkotmány u.), Bódi János és Bódi Mária (Alkotmány u.), Keller Józsefné és Herendi László és neje (Mészáros u.), Sántha Alajos és felesége (Majos V. u.), Szabó József Tamás (Majos V. u.), Incze László (Móricz u.), Lovász Árpád (Liszt F. u.), Rittinger Antal (Károlyi u.), Fetzer Gáborné (Zalka u.).

Az augusztus 20-i ünnepség zárásaként a Kincsõ Néptáncegyüttes (Zselíz – Felvidék) adott mûsort.