Nagymányokon a megújult iskola avatásával ünnepeltek

20100820-7.jpg20100820-8.jpgNagymányok városában Ökumenikus Istentisztelet nyitotta ma délután Szent István király és az Új kenyér ünnepét. Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyûlés Elnöke beszédében kiemelte, hogy az ünnep mindig ok, és egyben kötelesség is jelenünk végiggondolására, jövõnk érdekében. Az Új kenyeret Karl Béla polgármester vágta meg, az Ifjúsági Fúvószenekar pedig rövid mûsort adott. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik önzetlenül segítették az iskola felújítási munkálatait.

20100820-9.jpg20100820-10.jpgAz iskola renoválása érdekében pályáztak, az igényelt 40 millió Ft-ból közel 8-at nyertek el. Ez csak a külsõ homlokzatra volt elég. Hucker Ferenc festõmûvész viszont ajándékba megfestette az eredeti Szentháromság képet, mely most az iskola homlokzatát díszíti. A bejárati kaput pedig Nagy Géza asztalosmester készítette el, szintén felajánlásként. A pályázati tervek között sok minden szerepelt, de ezek megvalósításához közel 150 millió Ft-ra lenne még szükség. A kaputól jobbra lévõ épületszárny 20100820-11.jpgnagyjából megújult a zenetermekkel együtt az elmúlt 4-5 évben. Az épület többi részén csak kisebb „ráncfelvarrások” történtek. Szükség lenne még az elektromos hálózatok cseréjére, fûtéskorszerûsítésre, a termek megújítására, nyílászárócserékre, belsõ homlokzatok rendbetételére.

A mai ünnepség keretében felszentelték az újonnan festett Szentháromság képet, majd az alkotónak, Hucker Ferenc festõmûvésznek tárlata nyílt az iskola klubszobájában. Este utcabál zárta az ünnepi együttlétet.