Székely kaput faragnak és málét fõznek

20100804.jpgA Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége hétvégén rendezi meg Bonyhádon a „Bukovinai Találkozások” XXI. Nemzetközi Folklórfesztivált. Az idei évben a szervezõk megcserélik a két programnapot, így szombaton lesz a bonyhádi gálamûsor, és vasárnap a környezõ településeken való bemutatkozás. Lássuk a részletes programot:

Augusztus 7-én, szombaton 14 órától id. és ifj. Kercsó József székely kaput faragnak a mûvelõdési központ szabadtéri színpadának környékén, az érdeklõdõk ki is próbálhatják a faragást. Ekkorra várják a máléfõzõ verseny résztvevõit is. A külföldi és hazai együttesek viseletes felvonulása és menettánca 15 órakor indul a városi könyvtártól a szabadtéri színpadig, ahol 16 órakor megkezdõdik a gálamûsor. Határainkon túlról érkeznek fellépõ csoportok Romániából, Erdélybõl, Szlovákiából, Lengyelországból, és Ukrajnából, és természetesen több hazai együttes is színpadra lép (névsoruk Eseménynaptárunkban olvasható). Este nemzetközi táncházba várják a mulatni vágyókat a Csurgó zenekar és a külföldi fesztiválzenekarok.

Vasárnap 16 órakor bukovinai székely témájú filmeket vetítenek a bonyhádi Székely Házban, 17 órától pedig Kismányokon, Véménden, Hõgyészen, Kétyen és Palotabozsokon lépnek színpadra a külföldi csoportok.