A szörnyektõl a cha-cha-cha-ig…

minden volt vasárnap délután a bonyhádi mûvelõdési ház színpadán. Hiszen rengeteg jelmezes vonult fel a Vörösmarty Mihály Általános Iskola alsó tagozatosainak farsangján. És ami a legdicséretesebb volt, hogy majd minden osztály jelmezes produkcióval jelentkezett: tanulás rabjai, bennszülöttek, az ABC-t dalolva tanuló diákok, polkázó szörnyek és boszorkányok mind-mind képviseltették magukat a színpadon. A produkciókat a zsûri egy-egy tortával jutalmazta, majd kiosztásra kerültek az egyéni jelmezek gyõzteseinek járó torták is (Kígyóbûvölõ, Szörnyella de Frász a kiskutyájával, Velencei álarcos hölgy).

A mulatság a gyerekek nagy örömére a színpadi események után kezdetét is vehette. Táncoltak csárdást, twistet, és sok mást is a mulatozók, akiket a tanító nénik szeretettel forgattak a táncparketten. Volt olyan is, aki inkább a bújócskázásban lelte örömét, de sebaj, ezen az estén mindent lehetett. Hiszen ki tudna parancsolni majmoknak, páváknak, beduinoknak és busóknak?!

A földszinten volt a nagy dínom-dánom és eszem-iszom. Folyt ott a baracklé, almalé, jeges tea és a víz, és tömtük magunkba a szendvicset és a finomabbnál finomabb házi süteményeket. A tombolasorsolás sem maradt el. Rengeteg volt a nyeremény és sok az elégedett nyertes is. Este hét órakor aztán véget ért az utolsó dal is és mindenki hazatérhetett elégedetten, hiszen másnap ugyanolyan tanítás volt, mint bármikor máskor.