Nõtt az álláskeresõk száma Bonyhádon

Bonyhádon – akárcsak Tolna megye többi városában – növekedett az álláskeresõk száma. A januári hónapban 1400-1500 között szokott lenni ez a létszám, jelenleg azonban 1600-1700 között vannak, akik a bonyhádi munkaügyi kirendeltségen regisztráltatták magukat. A meghosszabbított közmunkaprogramnak köszönhetõ, hogy ez a szám nem magasabb még 100 fõvel.

– Ebbõl a 300-400 fõs növekedésbõl 150-200 ember csoportos létszámleépítés miatt vesztette el az állását – mondja Budai Zoltán, a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ bonyhádi kirendeltségének a vezetõje. – A többiek a téli hónapok miatt váltak – reméljük csak idõszakosan – munkanélkülivé, a mezõgazdaság illetve az építõipar területérõl.

Sajnos a Bonyhádon és a környezõ településeken mûködõ foglalkoztatók közül senki nem jelzett a közeljövõben foglalkoztatás bõvítési szándékot. Akik az elmúlt év második felében munkahelyteremtést jeleztek, õk is visszavonták az elképzeléseiket a rendelésállományok visszaesése miatt. Tehát akik idén a rendszerünkbe kerültek, azoknak sajnos rosszabbak az elhelyezkedési esélyeik, mint az elõzõ évek hasonló idõszakában idekerült személyeké, hisz állások nagyon minimális számban vannak a térségben.