Egy bõröndnyi Németország

Hat hétig volt a Goethe-Intézet kofferje a bonyhádi Vörösmarty Mihály Általános Iskola vendége. A vándorbõröndöt iskolánk tanítója jó egy éve rendelte meg a Goethe-Intézettõl. A Németországra jellemzõ tartalommal bíró csomagot végül január elejétõl kaphattuk kézhez. A bõrönd rengeteg játékot, CD-t, videofilmet, kártyás, bábokat és sok-sok olyan könyvet tartalmaz, melyek valamilyen módon tipikusnak mondhatók Németországgal kapcsolatban.

A fõleg alsó tagozaton remekül használható játékok lehetõvé tették, hogy kollégáink a tanórában, vagy azokon kívül szabadidõben is alkalmazhassák a modern oktatás eszközeit. Különféle állomáshelyeken más-más játékot játszhattak tanulóink, mindenhol alkalmazva német nyelvtudásukat. A legegyszerûbb kártyajátékoktól a memória játékon keresztül a német nyelvû rímalkotásig sok-sok lehetõségük volt diákjainknak, hogy ne órai körülmények között alkalmazzák eddig megszerzett nyelvismereteiket.

A diákok körében nagy sikert aratott koffert sajnos már tovább kellett küldenünk, de az új munkamódszerek, az élmények, a valóság más szemszögbõl való megfigyelése és a tapasztalataink velünk maradnak és sokat hasznosítani fogunk a jövõben is.