Nyílt nap a Kézmûves Szakiskolában

Szakmabemutatóval egybekötött nyílt napot tartanak a bonyhádi Vörösmarty Mihály ÁMK Kézmûves Szakiskolájában. Január 14-én 9 órától a mûvelõdési központ emeleti nagytermében berendezett mûhelyekben várják az érdeklõdõket, pályaválasztás elõtt állókat és szülõket, akik megismerkedhetnek a fazekas, a bõrtárgykészítõ, illetve a kosárfonó és fonottbútor-készítõ szakmákkal. A fiatalok a helyszínen ki is próbálhatják az egyes munkafolyamatokat.

20090109_kezmuves.jpgSzabóné Énekes Éva, az ÁMK munkatársa elmondta, hogy a következõ tanévben már valószínû, hogy mind a három szakmában az új OKJ szerinti moduláris rendszerben kezdenek.

– A következõ tanévtõl annyi változás lesz még az iskola életében, hogy a bõrtárgykészítõ képzés egyéves lesz, míg a kosárfonó és a fazekas szakma a továbbiakban is kétéves képzést jelent. A 16. életévüket betöltött, illetve a 24. életévüket még nem megkezdett fiatalokat várjuk. Az elsõ szakmát tanulók számára ingyenes a képzés. Második szakmásokat is tudunk fogadni, de csak az elõbb említett korosztályban, és az õ számukra már tandíjjal tudjuk nyújtani a képzési lehetõséget.