Közös gondolkodás a BONI tagintézményeiben

Fél éve jött létre a Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény. Steiner Krisztián fõigazgató szerint a napi szakmai munka szempontjából nem jelentett komoly változást az összevonás, hiszen ugyanazokat a gyerekeket, ugyanazokon a helyeken gyakorlatilag ugyanazok a pedagógusok tanítják. Úgy fogalmaz inkább, hogy egyfajta közös gondolkodás indult el. Erre mondott néhány példát is.

– A BONI tanulói közös csapattal indulnak a diákolimpiai sportversenyeken, a megyei összesített pontversenyben várhatóan dobogós helyen végeznek. Egyes intézményi ünnepeket pedig közösen tartunk meg, például az október 23-i ünnepi mûsort a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói és pedagógusai szervezték meg, és ezt több iskolában is elõadták. Ezenkívül a közös gondolkodásra példa az a novemberi szakmai nap is, melynek programját a munkaközösségek vezetõi, illetve a meghívott vendégek együtt állították össze.

Elõttünk álló feladat az intézmény minõségirányítási programjának elfogadása. Ez elkészült már, a véleményezési idõszakban van, legkésõbb februárban a fenntartó elé kerül elfogadásra. A közalkalmazotti tanács választása január 30-án lesz, és ezt követõen természetesen a kollektív szerzõdés is el fog készülni. Nagy örömünkre az intézmény fenntartójaként Bonyhád Város Önkormányzata támogatta, hogy a TÁMOP 3.1.4. pályázaton részt vegyen a BONI. Ez több tízmillió Ft-ot jelenthet az intézménynek, ami a kompetencia alapú oktatás további terjesztését szolgálná.

Fontos esemény a BONI életében, hogy a 2009/2010-es tanévben gimnáziumi osztályt indítunk. Ennek elõkészítése már nagyban zajlik. Volt már egy sikeres nyílt napunk novemberben, illetve január 16-án pénteken lesz a következõ, ahol változatos programokkal várjuk a gyerekeket. Azt azonban elmondhatom, hogy már most nagy az érdeklõdés a leendõ gimnáziumi osztály iránt.