Évet értékel a világkupa-gyõztes

A bonyhádi Easy Star SE eredményei a 2008-as évben minden képzeletet felülmúltak. Tamás Zsolt, a 2007-es év világkupa gyõztese úgy fogalmaz: minden tervüket sikerült megvalósítsák.

– A 2008-as év tervezésénél még nem is gondoltunk világverseny szervezésére. Január végén kaptam levelet a Nemzetközi Ultratriatlon Szövetség (IUTA) elnökétõl, mely szerint Magyarországnak jogában áll megrendezni egy Dupla Ironman Világkupa Futamot. Természetesen elvállaltuk a szervezést, ami nagyban megváltoztatta az egyesület életét, és még jobban összekovácsolta csapatunkat. De egyébként is tartalmas volt ez az év. Második alkalommal szerveztünk jótékonysági futást a pécsi gyermekklinika megsegítésére, most Pakstól futottunk Pécsig, több mint 110 km-t. 2009-ben még merészebb tervekkel szeretnénk megvalósítani ezt a jótékony célú akciónkat. Az év folyamán versenyezõink triatlon- és futóversenyeken, X2S Tereptriatlonon, és még sokféle megmérettetésen indultak. Decemberben rendeztünk egy Mikulás-futást is, melynek szeretnénk hagyományt teremteni.

Az augusztusi világkupa megszervezésével sporttörténelmi mérföldkövet raktunk le régiónkban, hiszen ilyen rendezvény még nem volt hazánkban. Az IUTA elnökhelyettese, Yves Beauchamp is teljesítette a távot nálunk, és a legmagasabb minõsítést kaptuk tõle a rendezvényünkre. Csapatunk elõször rendezett versenyt, és rögtön egy dupla Ironman-nel kezdtünk. Nem volt könnyû februártól augusztusig úgy összeállítani a versenyt, hogy minden flottul mûködjön. 2009-ben is megrendezzük a világkupát, társrendezvényekkel bõvítve, mely még rangosabbá teszi versenyünket. Több sportoló jelezte részvételi szándékát mint az idei évben, ez is igazolja, hogy világszerte népszerû lett a versenyünk.

Egyesületünk mûködését, a világkupa megszervezését elsõsorban Bonyhád és Dombóvár önkormányzata, illetve Gunarasfürdõ támogatta. Bonyhád vállalkozói rétege és a rendezvény közönsége szintén kiemelten támogatta tevékenységünket, amit ezúton is köszönünk. Ha ezt a támogatást 2009-ben is megkapjuk, akkor ismét tudunk olyan sportrendezvényeket szervezni, melyek még jobban viszik Bonyhád hírnevét.