Világkupa futam Bonyhádon 2009-ben is

2009. június 25-28. között szeretné megrendezni a bonyhádi Easy Star Sportegyesület a második magyarországi Dupla Ironman Világkupa Futamot. A 2008-as versenyen résztvevõ 10 ország 24 sportolója már most jelezte, hogy ismét szívesen jönne, de Új-Zélandról, Amerikából és Kanadából is keresték már kérdéseikkel versenyzõk a bonyhádi fõszervezõt, Tamás Zsoltot.

vilagkupa-01.jpgvilagkupa-02.jpg

A bonyhádi Easy Star Sportegyesület – élén Tamás Zsolttal, a 2007-es év ultratriatlon világkupa-gyõztesével – 2008. augusztusában megrendezte az elsõ magyarországi Dupla Ultratriatlon Világkupa Futamot. A versenyen 10 ország 24 sportolója állt rajthoz. Az erõpróba helyszínein: Gunarasfürdõn, Dombóváron és Bonyhádon a több ezer fõs közönség fáradhatatlan szurkolásával bizonyította, hogy van létjogosultság ennek a sportágnak hazánkban is.

A szervezõk a sikeren felbuzdulva úgy határoztak, hogy amennyiben újra meg tudják teremteni a szükséges anyagi hátteret, akkor 2009. június 25-28. között másodszor is megrendezik a magyarországi világkupa futamot. Az új idõpont a sportolók számára is kedvezõbb lehet, hiszen Kanada ezévben nem rendez világkupa futamot, így a májusi ausztriai, és a júliusi német futam közé kerülhetne a magyarországi verseny a Nemzetközi Ultratriatlon Szövetség naptárában. És míg 2008-ban a Nagyatádi Szimpla Ironman és a bonyhádi Dupla Világkupa Futam között csupán egyetlen hét volt, jövõre a két hónapnyi eltérésnek köszönhetõen több magyar versenyzõ is kipróbálhatja magát a bonyhádi világversenyen.

A bonyhádi fõszervezõ, Tamás Zsolt 2008. októberében teljesítette Virginiában a dupla ultratriatlon távot. Azon az erõpróbán lehetõséget kapott rá, hogy a versenyzõk elõtt szakmai értékelést tartson a magyarországi versenyrõl. Azóta Amerikából, Kanadából, Új-Zélandról is keresték már sportolók, illetve a 2008-as bonyhádi verseny indulói egyöntetûen jelezték, hogy ismét jönnének a magyarországi futamra.

A világkupa futam honlapja: www.ultraironhungary.com