Szentes Lázár vehette át a Boros Dezsõ díjat

A Boros Dezsõ díjat 2002-ben alapította Bonyhád Város Önkormányzata. A hajdani gimnáziumi testnevelõ tanárról elnevezett kitüntetést olyan sportolók, edzõk, vezetõk vehetik át, akik a sport terén viszik Bonyhád hírnevét. A Boros Dezsõ díjat 2008. október 23-án Szentes Lázárnak adta át Potápi Árpád János, Bonyhád város polgármestere. A bonyhád-majosi származású labdarúgó edzõ annak idején futballistaként ért el szép sikereket, jelenleg az Újpest trénereként tevékenykedik.

szentes-lazar-01.jpgszentes-lazar-02.jpg

  • Mit tart a legfontosabbnak a Bonyhádhoz való kötõdéseibõl?
    A bonyhádi gimnáziumban eltöltött 3 évet, hiszen ott olyan közegbe kerültem, ami nagymértékben megalapozta az egész életemet. Jól tudjuk, hogy az ember középiskolás korában nagyon fogékony, és én mind szellemileg, mind a sport terén nagyon sokat kaptam ebben a három évben. Olyan tanáraim voltak, akik nagyban megalapozták a gondolkodásmódomat, és a sportbeli pályafutásomat.
  • Mennyire lehet tervezni az ön szakmájában? Aktív labdarúgó múltját követõen már évek óta edzõként dolgozik, és egyre jobb csapatoknál tûnik fel a neve.
    A labdarúgásban sem külföldön, sem Magyarországon nem lehet hosszútávon tervezni. Viszont meg kell felelni. Itt nincs idõ arra, hogy szokjuk a környezetet, itt azonnal teljesíteni kell. Az Újpest ilyen szempontból ideális hely. Nagyon nagyok az elvárások, de a feltételek is adottak, és szerencsére közönség is van. Nagyon jól érzem magam ott.
  • Mit jelent az Ön számára a Boros Dezsõ díj?
    Az elismerés váratlanul ért, nagyon nagy megtiszteltetés, hogy nem felejtettek el. Úgy érzem, hogy a pályám közepén járok, és bízom benne, hogy még további szép eredményeket elérve meg tudok felelni ennek a kitüntetésnek. Mivel édesanyám ma is itt él Bonyhádon, így alkalmanként visszajárunk. Úgy gondolom, az ember sosem felejti el, hogy honnan jött, és mindig figyelemmel kísérem, hogy mi történik Bonyhádon.