Pénteken nyitja kapuit a bonyhádi Tarka Marhafesztivál a szabadtéri színpadnál. A rendezvény 2001-ben indult útjára Tarka Fesztivál néven, az idei évtõl – Potápi Árpád János polgármester döntése alapján – új néven bonyolítják a programokat. A szervezõk és segítõik ma felépítették a helyszínen az infrastruktúrát, többek között az a 10 pavilon is áll már, melyeknél a Tolnai Borvidék termelõi kínálják majd boraikat.
Ma este nyársra húzták a két ökröt, az egyik 196, a másik 183 kg-os. Idén is a móri ökörsütõ, Gárdonyi Ferenc készíti a finomságot, melynek a hasát megtöltötte szalonnával, és kívül belül foghagymás olajjal, sóval, borssal, pirospaprikával fûszerezte a húst. Eztán alufóliába csomagolják, és 12-13 órát sülnek az ökrök, melyeket elsõként a pénteki országos agrárfórum résztvevõi kóstolhatnak meg. A közönség is vásárolhat egy-egy adagot a sültökörbõl, illetve a szintén magyartarka húsából készült pörköltbõl, 13 órától.
Az idei évben újdonság, hogy az érdeklõdõk megtekinthetnek egy élõ szarvasmarhát is a Malom óvoda udvarában. A Kisdromi névre hallgató vemhes üszõ apja a bonyhádi tenyészetbõl származó Bonyhádi Pálinkás Zitat.
A Tarka Marhafesztivál programja Eseménynaptárunkban olvasható.