Bronzérmet szerzett a Bonyhád BFC

20110812-1.jpgAugusztus elsõ hétvégéjén befejezõdtek Siókon az NB1-es strandlabdarúgó bajnokság küzdelmei. Végre az idõjárás is kegyes volt a csapatokhoz és a szurkolókhoz, így minden adott volt egy igazi strandfoci ünnephez. A Bonyhád BFC csapata a tavalyi ezüstérem után ismét a dobogóra készült, sõt két gyõzelem a bajnoki címet jelentette volna. Végül bronzéremmel térhettek haza a völgységi fiúk.

A szombati elõdöntõkben elõbb a Gyöngyös és a Sivamont játszott igen kiélezett, feszült csatát, melyet a válogatottakkal telitûzdelt hevesiek nyertek meg végül. A másik ágon megismétlõdött a tavalyi döntõ párosítása. A Bonyhád BFC ellenfele a háromszoros bajnok, Bajnokok Tornája gyõztes, két válogatott sorral felálló, toronymagas favorit Goldwin Pluss volt. A völgységiek a mérkõzés feléig döntetlenre álltak nagynevû ellenfelükkel szemben, de egy hibát kihasználva és két szép góllal meglépett a címvédõ és elõnyét megõrizte a mérkõzés végéig. A Bonyhád jól játszott és méltó ellenfele volt mezõnyben a bombaerõs Goldwinnak, azonban bebizonyosodott, hogy a bajnokesélyesnél mindig akad egy-egy klasszis játékos, aki a legapróbb megingásokat könyörtelenül kihasználja – ezért is ennyire jók.

Elõdöntõk:

Gyöngyös FBSK– SivaMont-Ugraiimre 4-3 (2-2,2-1,0-0)

Gólszerzõk: Ábel (2.), Forgács (5.), Borszéki (15.), Berkes (18.), ill. Frank T. (9.), Kõrösi (12.), Gauland (13.)

Goldwin Pluss – Bonyhád BFC 6-3 (1-0,4-2,1-1)

Goldwin Pluss: Juhász, Õri – Vernyik, Fekete V., Fekete T., Besenyei, Simonyi, Ughy, Biczi, Angyalos

Bonyhád BFC: Tasselmájer, Németh C. – Máté N., Czinkon, Dénes, Máté R., Tálas, Jaksa, Sebestyén, György

Gólszerzõk: Besenyei (1., 18., 24.), Vernyik (16.), Simonyi (22.), Ughy (33.), ill. Czinkon (14.), György (23.), Máté R. (31.)

A SivaMont elleni – Digi Sport által közvetített – bronzmérkõzésre a völgységiek igen tartalékosan voltak kénytelenek kiállni, mivel a Szászvár együttese nem járult hozzá a BVLC elleni MK mérkõzés elhalasztásához. A pályára lépõ játékosok azonban nagyon kitettek magukért, küzdöttek a hiányzó társak helyett is, végül a bonyhádiak a klasszis teljesítményt nyújtó, válogatott Jaksa Péter vezérletével drámai csatában megszerezték a bronzérmet.

3. helyért:

Bonyhád BFC – Siva-Mont Ugraiimre 4-3 (3-0,0-1,0-2,1-0 – büntetõkkel)

Bonyhád BFC: Kácsor, Tasselmájer – Jaksa, Dénes, Varga, György, Máté Z., Tornyai, Schmid

SivaMont: Ledõ – Kiskapusi, Frank T., Ugrai, Tóth Sz., Vajay, Gauland, Hollik, Kõrösi, Frank P.

Gólszerzõk (a rendes játékidõben): Tornyai (4.), György (8.), Dénes (8.), ill. Tóth Sz. (20.), Frank T. (25.), Kõrösi (35.)

A Goldwin-Gyöngyös találkozó döntõhöz méltó, magas színvonalú játékot hozott, szép gólokkal. Besenyei és Ughy káprázatos, ollózós gólja élményszámba ment, mint ahogy a párharc is jó hírverése volt a sportágnak. A Goldwin Pluss csapata megvédte bajnoki címét.

Döntõ:

Goldwin Pluss – Gyöngyös FBSK 4-2 (1-1,1-0,2-1)

Goldwin Pluss: Juhász, Ács – Vernyik, Fekete V., Fekete T., Besenyei, Simonyi, Ughy, Biczi, Angyalos Gyöngyös

FBSK: Borszéki, Domokos – Berkes, Smeló, Forgács, Ábel, Tóth, Csoszánszki, Hajlinger, Czéh

Gólszerzõk: Besenyei (10.), Ughy (17., 27.), Fekete T. (30.), ill. Ábel (5.), Csoszánszki (27.)

Különdíjasok:

Legjobb játékos: Berkes László (Gyöngyös FBSK)

Legjobb kapus: Ledõ László (Siva-Mont)

Gólkirály: Fekete Viktor (Goldwin Pluss) 22 találattal

Fair Play-díj: Szász-Therm SE

20110812-2.jpgA strandlabdarúgó NB1 végeredménye: 1. Goldwin Pluss Lõrinci, 2. Gyöngyös FBSK, 3. Bonyhád BFC, 4. SivaMont Budapest, 5. Szász-Therm Budapest, 6. Borsod Volán Miskolc, 7. BFC Siófok, 8. Football Faktor Budapest.

A Bonyhád BFC bajnoki bronzérmes csapata: Tasselmájer Adrián, Kácsor István, Németh Christopher (kapusok), Máté Norbert, Czinkon Szabolcs, Máté Róbert, Dénes Sándor, Tálas Zoltán, Miklós Csaba, Jaksa Péter, Sebestyén Norbert, Máté Zoltán, Varga Ákos, Tornyai Tamás, Schmid Miklós, György Attila (mezõnyjátékosok), Bölcsföldi Zoltán, Réger Balázs (csapatvezetõk).