Százötvenen edzõtáboroznak

20110811-2.jpgBenépesült a bonyhádi gimnázium atlétika pályája: közös edzõtáborban készülnek ezen a héten a kaposvári, pécsi, dombóvári, szekszárdi és bonyhádi atléták. Scheidler Gézától, az Atlétikai Club Bonyhád vezetõ edzõjétõl megtudtam, hogy a 95 sportoló felkészülését 9 edzõ segíti. A résztvevõk 11-19 évesek, illetve 10 egyetemista is visszatért egykori edzései helyszínére. A fiatalok közül többen a szeptemberi serdülõ országos bajnokságra, az összetett bajnokságra készülnek az alapozó erõnléti edzésekkel. A reggeli futást követõen délelõtt erõnléti, délután technikai edzés következik.

20110811-1.jpgAz edzõk is nagyon hasznosnak tartják az együttlétet, hiszen remek alkalmat nyújt a tábor a szakmai tapasztalatcserére. Az edzõtáborban a kezdõ atléták együtt készülhetnek a már nemzetközi szintû versenyeken is szereplõ sportolókkal, és ez sokat jelent számukra. Itt van többek között a pécsi Czúth Réka, aki a VB-n 9., az Európai reménységek versenyén 6. helyezést ért el; és a bonyhádi Bartha Dávid, aki az ifjúsági VB-n vett részt a közelmúltban. A közös edzõtáboroknak hagyománya van, hiszen 10 évvel ezelõtt Dombóváron rendeztek elõször megyei edzõtábort, és most már két éve Bonyhád a házigazda.

Az atléták edzõtáborával párhuzamosan a szekszárdi kosarasok is a bonyhádi sportlétesítményekben készülnek a bajnokság kezdetére. Az 58 kosárlabdás lány többnyire a sportcsarnokban edz, szabadidejüket pedig közösen töltik az atlétákkal, és valamennyien a gimnázium kollégiumában alszanak.