Sikeres civil összefogás a mentõs betegellátásért

20160715-1.jpg

Sajtótájékoztatót tartottak július 13-án a Bonyhádi Mentõállomás dolgozói és a Városi Önkormányzat képviseletében Vizin Balázs kommunikációs munkatárs. A média segítségével szerették volna minél több emberhez eljuttatni a hírét, hogy milyen jó eredménnyel zárult a májusban megrendezett „II. Jótékonysági Futás a Bonyhádi Mentõállomásért” kezdeményezés.

A közel 300 futó nevezési díjából és helyszíni felajánlásaiból 492.500 Ft gyûlt össze a helyszínen. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád Város polgármestere a rendelkezésére álló keretbõl 200.000 Ft-ot ajánlott fel, Hidas Önkormányzata pedig 150.000 Ft-ot utalt a mentõállomásnak. A számlára érkezõ további összegekkel együtt közel 900.000 Ft volt a hozománya a futónapnak.

20160715-2.jpg

A sajtótájékoztatón Lovag Tibor, a mentõállomás vezetõje elmondta, hogy a két mentõautójuk az alapfelszereltséggel rendelkezett eddig is, de további eszközöket, mûszereket akartak beszerezni a magasabb szintû betegellátás érdekében. A felajánlásoknak köszönhetõen közel 600.000 Ft értékben vásároltak összecsukható hordágyat, melyen rögzíthetõ a teljes test és a nyaki gerinc is; vákumsínt mindkét autóba, mellyel a végtagokat kíméletesen de nagyon biztosan lehet rögzíteni; 5 darabos végtagrögzítõ készleteket, melyek kopnak és folyamatos cseréjükre ill. pótlásukra van szükség; modern ballont a lélegeztetéshez ill. újraélesztéshez; lecserélhették az elhasználódott vérnyomásmérõt; és az állomány tagjait el tudták látni „OMSZ Mentõk Bonyhád” feliratú polár felsõkkel, és sapkákat is rendeltek. És a számlán még mindig maradt 300 ezer Ft, melynek a lehetõ legjobb felhasználásáról még nem született döntés.

20160715-3.jpg

Vizin Balázs a polgármesterasszony szavait tolmácsolta, hogy Bonyhád Város Önkormányzata továbbra is partner abban, hogy a mentõállomás dolgozói megfelelõ feltételek mellett, minél színvonalasabban tudják ellátni a körzet közel 30 ezer lakosát.

Végül Illés István mentõs megmutatta az új eszközök használatát, majd Lovag Tibor betekintést nyújtott a média képviselõinek a bonyhádi mentõautók jelenlegi felszereltségébe, hiszen az elmúlt 2 évben több eszközzel is gyarapodott a Bonyhádi Mentõállomás és 2 mentõautója, nagyrészt a jótékonysági futásoknak – és ezáltal a lakosságnak – köszönhetõen.