Idén is remek programok tarkítják Bonyhád legnagyobb rendezvényét

20160715-4.jpg

– A szó szoros értelmében egy valódi tarka hétvégére készülünk augusztus 12-14. között, hiszen városunk – és a térség – legnagyobb közösségi, gasztrokulturális rendezvényének, illetve a „Sommerfest”, vagyis a Tolna Megyei Németek Napjának megrendezése mellett, szintén ekkor ünnepeljük a németországi Treuchtlingennel kötött testvértelepülési együttmûködésünk ötéves jubileumát – emelte ki Filóné Ferencz Ibolya hétfõn, a témában tartott sajtótájékoztatón. Bonyhád polgármestere részletezte, az „Európa a polgárokért” pályázatnak köszönhetõen a bajorországi barátaik mellett a másik hét partnertelepülésrõl is hívtak delegációkat, hogy valamennyien részesei lehessenek a szerzõdés megerõsítésének, amely tovább gazdagítja az amúgy is változatos hétvége kínálatát.

– Minden programelem összeállt, idén is azon voltunk, hogy valamennyi korosztály megtalálhassa a számára legmegfelelõbb kikapcsolódási lehetõséget – vette át a szót Juhász Józsa. Az eseményt szervezõ Vörösmarty Mihály Mûvelõdési Központ igazgatója hangsúlyozta, a város és a mecénások támogatásának köszönhetõen ezúttal is változatos mûsort állíthattak össze, amely során színpadra lép többek között Janicsák Veca, Tóth Andi, Kocsis Tibor, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar. És természetesen a fõzõcske, az utcabál, illetve a tûzijáték sem hiányozhat a rendezvényrõl, ahogy a finom falatok sem – a fesztiválra látogatók többféle ételt is megkóstolhatnak a hétvége során. – Például a Hagyományok Ízek Régiók (HÍR) védjeggyel ellátott Tarkamarha ínycsiklandozó húsát a XX. Bonyhádi Állategészségügyi és Állattenyésztési Tanácskozás – Országos Agrárfórum zárásaként pénteken, amely minden évben nyitórendezvénye a fesztiválnak – ezt már dr. Füller Imre mondta. Az eseményt szervezõ Magyartarka Tenyésztõk Egyesületének ügyvezetõ igazgatója megjegyezte, idén is érdemes lesz ellátogatni a fórumra, hiszen a szakma képviselõi hasznos információkkal, tanácsokkal látják el a gazdákat.

– Évrõl évre megújul a fesztivál, és mindig kínál valami pluszt, amitõl emlékezetessé válhat az adott program. 2016-ban meghirdettük „A mi Tarkánk” címû szlogen- és logópályázatot. Ennek lényege a város legnagyobb közösségépítõ rendezvényének, a Tarka Marhafesztivál új arculatának megtervezése rövid, frappáns szlogen és az ehhez, valamint a program jellegéhez, céljához igazodó logó formájában – ismertette Vizin Balázs. A város kommunikációs munkatársa jelezte, augusztus 8-ig csatlakozhatnak az érdeklõdõk a mintegy 100 ezer forint összdíjazású kreatív versenyhez, amelynek részletei – és a hétvége programkínálata – a város honlapján (www.bonyhad.hu), illetve facebook oldalán (https://www.facebook.com/bonyhadvarosoldala) is elérhetõk.

– Két-három évente hívjuk életre a „Sommerfestet”, azaz a Tolna Megyei Németek Napját, amely idõközben – a Tarka Marhafesztiválhoz hasonlóan – országos, sõt, nemzetközi ismertségre is szert tett – mondta Köhlerné Koch Ilona. A szervezõ Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke úgy fogalmazott, valamennyi érdeklõdõt szeretettel várnak augusztus 14-én, programokban és jó kedvben vasárnap sem lesz hiány!