Közel háromszázan koptatták az aszfaltot a mentőállomásért

20160521-1.jpg

Tavaly az esõ majd a kisütõ naptól felszálló pára, idén viszont az erõs napsütés nehezítette a „Jótékonysági Futás a Bonyhádi Mentõállomásért” rendezvény futóinak a 2, 5, 10 ill. 21 km-es táv megtételét. Ez azonban mégsem tûnt fel a mosolygó arcokon, az aszfaltot koptató lábakon, hiszen kitartásban nem volt hiány – karonülõktõl az idõsekig minden korosztály képviseltette magát.

Május 21-én összesen 279-en neveztek be a négy táv valamelyikére. Volt aki bemelegítésként lefutotta a 9 órakor induló 2 km-es távot, majd 10 órakor ismét a rajtvonalnál állt, hogy újabb kilométereket gyûjtsön. Jöttek sportolók Tolna megye több településérõl, de az ország több pontjáról is, többek között Budapestrõl, Gödöllõrõl, Pécsrõl, Fazekasbodáról, Bajáról, Kalocsáról, Siklósról, Orosházáról és Nagyorosziból is. Utóbbi Nógrád megyében található, innen érkezett a legidõsebb induló, a 77 esztendõs Lencsés Éva. Éva néni erre a napra eredetileg a 10 km-t nézte ki magának, aztán mégis a 21 km-t futotta le – bíztatásban nem volt hiány.

20160521-2.jpg

A Bonyhádi Mentõállomás támogatását célzó jótékonysági programon kollegák is rajthoz álltak, így a bonyhádiakon kívül futottak bátaszéki, dombóvári, hõgyészi, paksi, pécsi és szedresi mentõsök is. A rendezvény igazi társadalmi összefogásnak köszönhetõen valósult meg, vállalkozók tárgyi felajánlásaival, a rendõrök, tûzoltók, polgárõrök, az Atlétikai Club Bonyhád képviselõi, civil segítõk és az önkormányzat munkatársainak aktív részvételével.

A nap folyamán a nevezési díjakból és felajánlásokból 492.500 Ft gyûlt össze, ezenkívül Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád Város polgármestere a rendelkezésére álló keretbõl 200 ezer Ft-ot adományozott a mentõállomásnak. A két helyi mentõs, Lovag Tibor és Berg Gyula nevén, a mentõállomásnak célozva megnyitott számlaszámra még várják a további támogatásokat, ennek eredményérõl a késõbbiekben adnak tájékoztatást. A számlaszám: 50300123-10619757.

A dobogós helyezettek: 2 km, férfi: 1. Fazekas Dániel (Bonyhád), 2. Csordás Zoltán (Harkány), 3. Kiss Balázs (Hõgyész). 2 km, nõi: 1. Borbandi Lili (Tevel), 2. Salamon Gréta (Tevel), 3. Martin Anna (Harkány). 5 km, férfi: 1. Fazekas Dániel (Bonyhád), 2. László Béla (Hõgyész), 3. Vajda Gábor (Szedres). 5 km, nõi: 1. Jung Márta (Hõgyész), 2. Kiss Rózsa (Tolna), 3. Szantner Réka (Pécs). 10 km, férfi: 1. Fábián Gábor, 2. Müller Péter, 3. Lukács Ákos (mindhárom Bonyhád). 10 km, nõi: 1. Borbandi Hajnalka (Tevel), 2. Turós Bettina (Bonyhád), 3. Sárközi Eszter (Bátaszék). 21 km, férfi: 1. Vesztergombi István (Bonyhád), 2. Dobrovoczky Csaba (Hõgyész), 3. Koller Béla (Nagymányok). 21 km, nõi: 1. Kissné László Krisztina (Hõgyész), 2. Barcza Rita (Bonyhád), 3. Krasecz Ágnes (Pécs).

20160521-3.jpg