Átadták a Gagarin utcai rendelõ épületét

– A nyár általában a pihenésrõl, a feltöltõdésrõl szól, még egy önkormányzat életében is. Bonyhád esetében ez máshogy volt idén: több fejlesztésünk is párhuzamosan zajlott, amelyek döntõ része szeptemberre már elkészült, ugyanakkor vannak projektek, amelyek októberben zárulnak, jelesül a mostani beruházás is – nyilatkozta Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere megjegyezte, a kormányzati támogatás, a sikeres pályázati szereplés, illetve az önkormányzat által társított önerõ révén több, mint egymilliárd forint összértékben valósítanak meg beruházásokat 2015-ben. Ezek közé tartozik a három önkormányzati tulajdonban lévõ rendelõ felújítása is.

Bonyhád Város Önkormányzata közbeszerzési eljárást folytatott le az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Bonyhádon” elnevezésû építési beruházás (pályázati azonosító: DDOP-3.1.3/G-14-2014-0046) kivitelezése tárgyában. A nyertes kivitelezõ a PSN Építõipari Kft. lett. A kivitelezés vállalkozói díja bruttó 44 millió 928 ezer 747 forint.

A július 30-án átadott Szent Imre utca 3. szám alatti, dr. György Mária rendelõje, majd a múlt héten ünnepélyesen felavatott Bonyhád, Rákóczi utca 3. szám alatt található dr. Sebestyén József rendelõjének felújítása után elkészült a harmadik önkormányzati tulajdonban lévõ, Gagarin utca 4/A. szám alatti orvosi rendelõ is. Dr. Cseh Miklós háziorvos, asszisztensei és betegei már szeptember közepe óta örömmel használják a korszerûsített, felújított rendelõt. Az augusztus 10-én kezdõdött kivitelezés az alábbi területeket érintette:

– homlokzati nyílászáró csere: hõszigetelt, mûanyag nyílászárókkal

– fûtésrendszer korszerûsítés: új kazán, vízmelegítõ került az épületbe

– a komplex akadálymentesítés jegyében parkoló, akadálymentes feljáró és mosdó készült, valamint kiépítésre került indukciós hurok a nagyothallók részére

– a rendelõ teljes belsõ burkolatának felújítása, részleges cseréje, valamint a falak festése

– elkészült a szociális helyiségek teljes felújítása.

A villamoshálózat cseréjével együtt korszerû világítástechnikával szerelték fel a rendelõt, a mosdókban a lámpák automatikus fel- és lekapcsolással mûködnek. A rendelõre fordított építési beruházás költsége pályázati és önkormányzati forrásból összesen bruttó 17 millió forint. A napi munkát segítõ, illetve napjainkban már feltételezõ informatikai eszközöket, bútorokat is sikerült a pályázat keretébõl biztosítani.