Mától használható az új út!

– Tisztelt bonyhádiak! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy november 6-ától birtokba vehetik városunk új útját és hídját, amely azt gondolom, hogy mindannyiunk számára felemelõ érzés. Az elkerülõ út megnyitásával egyrészt a városközpontot, másrészt a Nepomuki Szent János hidat tehermentesítjük, ezáltal gyorsabbá és zökkenõmentesebbé válhat a forgalom. Legyünk büszkék városunk új fejlesztésére! – mondta örömmel Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere.

– A Forberger utca folytatásaként, a Gyár utcától a patakig megépült az „A” jelû út, a Völgységi-patakot átívelõ híd, és innen a Völgység utcára csatlakozó „B jelû” út, melynek mûszaki átadás-átvételi eljárása sikeresen lezajlott, azt 2015. szeptember 30-án lezártuk – mondta el kérdésünkre Kozma Anikó, a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal mûszaki osztályvezetõje.

Kozma Anikó arra is felhívta a figyelmet, hogy az út használatba vételével párhuzamosan forgalmirend-változás lépett életbe az érintett szakaszon, amelyet táblák is jeleznek.

– A Forberger utca a felsõbbrendû út, a Gyár utcában a csomópont mindkét irányában „Állj, elsõbbségadás kötelezõ” tábla került kihelyezésre, ami útburkolatjellel is meg lett erõsítve. Továbbá „vigyázz, gyalogosok” figyelmeztetõ tábla is kihelyezésre került, mivel az érintett útszakaszon gyalogos közlekedéssel is kell számolni. Mindezeken túl figyelmesen kell a TESCO, illetve a Penny parkolóból kihajtani, mivel a korábbi forgalomnál erõsebbre kell majd itt számítani. Az elsõbbséget meg kell adni, amit a meglévõ táblák is jeleznek – részletezte az osztályvezetõ.

Forrás: http://www.bonyhad.hu/hirek/meg-nem-lehet-hasznalni-az-uj-utat.html