A Völgységi Múzeumban jártak a Gondozási Központ idõsei

20150503-1.jpg

A közelmúltban a Völgységi Múzeumban jártak a Bonyhádi Gondozási Központ Idõsek Otthonának lakói és az Idõsek Klubjának tagjai. Az „Egy felmérés hozadéka – Felsõnána Fachwerk emlékei” címû idõszaki kiállítást tekintették meg. Dr. Szõts Zoltán, a múzeum igazgatója kalauzolta végig a tárlaton a szépkorú látogatókat.

A tárlat budapesti építészhallgatók makettjait mutatja be, melyek Felsõnána és Závod gerendavázas szerkezetû házai alapján készültek. A programon résztvevõk megismerkedhettek a Schwäbische Türkei (Sváb Törökország) területén lévõ háztípusokkal.

20150503-2.jpg

A TÁMOP-5.4.9-11/1—2012-0016 számú, a „Szociális alapszolgáltatások integrációja Bonyhádon” címû pályázat keretében foglalkoztatott önkéntesek kísérték el az idõseket, így azoknak is lehetõségük volt a kiállítás megtekintésére, akik rossz egészségi állapotuk miatt ezt egyébként nem tehették volna meg.

A kiállítás megtekintése után egy bõséges ebéd elfogyasztásával zárult a program. Ez volt a pályázat keretében megtartott utolsó rendezvény, hiszen a projekt április 30-án lezárult.