Online petíció a testvértelepülés érdekében

Bonyhád is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely a félbemaradt borszéki kezelõ- és wellnessközpont befejezése érdekében szervezõdött.

Online petíciót kezdeményezett a völgységi város erdélyi testvértelepülése, Borszék (www.borszekfurdo.ro) a félbemaradt kezelõ- és wellnessközpontjuk befejezése érdekében. Mik József polgármester világossá tette, az ottani kormány nem juttat forrást az 50%-ban már elkészült, naponta közel 1000 embert fogadó, csodaszép létesítményhez.

– Nem is pénzt kérünk, õszintén, nem ebben reménykedünk! Hanem jogi alapot, egy kormányrendeletet szeretnénk civil akarat felmutatása útján elérni ahhoz, hogy Hargita Megye Önkormányzata jogilag megtehesse a pénzbeli segítséget, azaz bankkölcsönt vehessen fel számunkra – szögezte le a városvezetõ. Hozzátette, ehhez minden adott – beleértve a megyei politikai akaratot –, de itt, a jogalapnál megrekedt a folyamat.

Mik József arra is kitért, hogy a helyi turisztikai szövetség és az ifjúsági szervezet hatalmas erõfeszítéseket tesz az aláírások összegyûjtése érdekében. Ugyanakkor nagy szükségük van minden támogató, velük együtt érzõ magyar ember segítségére, ezért kérte meg Filóné Ferencz Ibolyát, hogy az általa vezetett város is csatlakozzon a felhívásukhoz.

– Természetesen azonnal a támogatásunkról biztosítottam polgármester urat, és az elmúlt idõszakban már megtettük a szükséges lépéseket, vagyis lehetõségeinkhez mérten népszerûsítettük a felhívásukat – hangsúlyozta Bonyhád polgármestere, aki egyúttal reményét fejezte ki, hogy rajtuk kívül még számos önkormányzat, intézmény és magánszemély is ekképpen jár el, s a http://www.bonyhad.hu/tartalom/%E2%80%9Ekedves-barataink-borszek-segitsegeteket-keri%E2%80%9D linken található online petíciót aláírva segítõ kezet nyújt a gyönyörû értékekkel rendelkezõ erdélyi városnak céljai eléréséhez.