Kolozsvári diákok a bonyhádi gimnáziumban

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kontaktusok kialakítása és elmélyítése. Az iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykirándulásokon vehetnek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szerezhetnek a külhoni magyarságról.

A Bonyhádi Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium diákjai májusban utaztak Erdélybe, látogatásukat június 3-tól 7-ig viszonozzák kolozsvári társaik. A diákok öt napot töltenek a gimnáziumban. Közösen adták be pályázatukat, melynek címe Irodalmi és történelmi emlékhelyek látogatása Tolna megyében, Kolozsváron és környékén volt.

A nemzeti összetartozás napját, június 4-ét vendégek és vendéglátók együtt fogják megünnepelni. Az iskola japán kertjében álló emlékmûnél 10.30 órakor róják le tiszteletüket, majd Kakasdra és Szekszárdra kirándulnak a csoportok. A gimnázium aulájában 19.00 órakor tartják azt a kiállítás megnyitót, melyre a nemzeti összetartozás nevében meghirdetett felhívásra érkeztek rajzok. A bonyhádi és kolozsvári diákok alkotásait szíves figyelmébe ajánlják minden érdeklõdõnek, akiket szeretettel hívnak és várnak.