Négy mérnök egy világkörüli útról

20140214.jpg

Négy mérnök, köztük egy bonyhádi, világkörüli úton.
I. etap: Budapest (HUN) – Magadan (RUS)

Küldetés

Négy mérnök, akik saját karrierjük során is megküzdöttek a menni, kint maradni, hazajönni dilemmával, a régen tervezett világkörül útjukat felhasználva próbálják felhívni a figyelmet az értelmiségi kivándorlás nem elhanyagolható társadalmi hatásaira. Remélik, hogy az utazásukkal saját élményszerzésükön felül azt a célt is elérik, hogy néhány külföldön letelepedett honfitársuk hazatér, vagy legalább elgondolkodik a hazaköltözésen, illetve a kivándorlást fontolók közül párakat sikerül mégis itthon marasztalni. Mivel Julianus barát az 1200-as években szintén kelet felé indult a magyarok felkutatására, így névadónak õt választották.

Leírás

A figyelem felkeltése a magyar értelmiség nagyarányú kivándorlására, annak társadalmi hatására. Tudatni, hogy a külföld sem hozza el mindenki számára Kánaánt, hanem inkább kiszámíthatatlan, akadályokkal teli utat jelent. Hangsúlyozni a fiatalok számára a külföldi tapasztalatszerzés fontosságát, és hogy a tudást otthon kell kamatoztatni
a kivándorolt értelmiségnek üzenni, hogy jöjjenek haza!

Vetítéses élménybeszámoló az elsõ nagy utazásról február 22-én szombaton 15 órától a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban.

Szeretettel várunk mindenkit!