ÖNKÉNTES MUNKÁVAL ÚJULT MEG KISVEJKÉN A TANODA

A TÁMOP – 5.5.2-11/2-2012-0029 „Érted” Önkéntes Program keretében, 2013. július 2. – 2013. július 8. között új „ruhába öltözött” a kisvejkei Tanoda épülete. A program lebonyolítói a Laurus Alapítvány (fõpályázó) valamint az Aparhanti Független Roma Egyesület (konzorciumi partner).
A konzorciumi partner 2013. június 01-tõl ismét tanodát mûködtet, melynek helyszíne Kisvejke. Az önkéntesek a helyieken kívül, környezõ településekrõl is érkeztek (Bonyhád, Lengyel, Tevel, Tabód-szerdahely, Aparhant és Szekszárd), hogy munkájukkal szebbé tegyék az épületet, valamint a környezetet, ahol az oda járó tanulók szabadidejüket töltik.

9 fõ önkéntes, 7 fõ ott dolgozó munkatárs, valamint a projekt vezetõi is részt vettek a munkálatokban. A nagyobb tanodás gyerekek szintén kivették részüket a feladatokban. Egyaránt festettek, mázoltak és takarítottak a felnõttekkel. Az épület külsõ-belsõ meszelésén túl, az udvar rendezés során használt autógumiból készítettek játékokat, melyek mázolásában a kicsik is részt vehettek.

Önkéntes munkával, jó kedvvel, sok-sok nevetéssel és csupa szívvel telt meg az épület.
Mindenkinek köszönjük a munkáját, akik hozzájárultak a felújításhoz!

Ferenc Veronika- szakmai vezetõ