Indul az Év Szállása verseny Magyarországon!

Most kiderül, hová érdemes utazni a netezõk szerint

 Nagyszabású online verseny indul az Év Szállása, az Év Turisztikai Központja és az Év Feltörekvõ Turisztikai Központja címekért: június 26-tól a nyaralási szezon végéig lehet szavazni arra a szálláshelyre és településre, amelyet legszívesebben ajánlunk más utazóknak. Az ajánlásokért közel 7000 szálláshely és több mint 850 település verseng.

 

Magyarországon az idén elõször választják meg az Év Szállása, az Év Turisztikai Központja és az Év Feltörekvõ Turisztikai Központja címet kiérdemlõ szálláshelyeket és településeket. A nagyszabású versenyben a Szallas.hu-n keresztül elérhetõ közel 7000 magyar szállásadó és minden olyan település részt vesz, ahol van valamilyen regisztrált szálláshely. A szavazás június 26-tól október végéig tart, így a teljes turisztikai szezon tapasztalatait összesíti.

 

„A díjakat az internetes közönség véleménye alapján osztjuk ki, és szándékaink szerint azt mutatja majd, hogy a 2013-as turisztikai szezon tapasztalatai szerint hová érdemes elutazni Magyarországon. Célunk az is, hogy felhívjuk a figyelmet a turizmus fenntarthatóságának és folyamatos fejlesztésének fontosságára, illetve a verseny keretében elismerjük a szállásadók, illetve települések fejlõdés irányába tett erõfeszítéseit” – mondta a versenyrõl a Szallas.hu ügyvezetõje, Szigetvári József. Az ajánlott szálláshelyre és településre a www.szallas.hu/evszallasa/ oldalon bárki szavazhat, a legjobbakat egy szakmai zsûri is elbírálja. Az Év Turisztikai Központja címet a legtöbb szavazatot gyûjtõ település kapja, az Év Feltörekvõ Turisztikai Központja díjjal pedig azt a várost vagy községet jutalmazzák, amely a település szálláshelyeinek számához képest a legtöbb ajánlást kapja.

 

Megéri részt venni

 A szavazásban néhány kattintással bárki részt vehet a www.szallas.hu/evszallasa/ oldalon keresztül. „A verseny tisztaságának megõrzéséért Facebook vagy Google+ fiókkal kell bejelentkezni és létrehozni egy profilt, de külön regisztrációra nincs szükség” – mondta Szigetvári József. A támogatni kívánt szállásadó és település kiválasztása után a szavazók azonnali kedvezményben részesülnek egy online beváltható kupon révén, ezen kívül számos nyeremény is kisorsolásra kerül. A szállásadók versenyének abszolút gyõztese egy másfél millió forintos reklámcsomaggal lesz gazdagabb, de több kategóriadíjat is kiosztanak majd, amelyek nyertesei szintén kiemelt megjelenési lehetõségeket kapnak. „Úgy gondolom, talán még ennél is fontosabb, hogy a nyertes használhatja az Év Szállása 2013 emblémát, hiszen az online szállásfoglalásnál is egyre fontosabb a közösség ajánlása, véleménye” – tette hozzá Szigetvári József.

 

TOP 10 belföldi utazási célpont 2012-ben
(A Szallas.hu foglalási adatai alapján, zárójelben a 2011-es helyezésekkel)

 

  1. Siófok (2.)
  2. Hajdúszoboszló (1.)
  3. Budapest (3.)
  4. Eger (5.)
  5. Balatonfüred (4.)
  6. Gyula (7.)
  7. Balatonlelle (10.)
  8. Zalakaros (8.)
  9. Hévíz (9.)
  10. Sopron (6.)

 

 (A forrást köszönjük Kolma Kornélnak!)

 

logo_szallas.png