2012 perc sport az Olimpia jegyében

20120527-7.jpgKedves Olvasó, tudja-e, hogy hány óra a 2012 perc? A bonyhádi Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai május 24-25-én ezt percrõl percre átélve megtapasztalták, és õk már tudják, hogy az bizony 33 és fél óra. Ennyit sportoltak a középiskola tanulói ezen a két napon, a közeledõ Olimpia szellemében.

Csütörtökön hajnali 4 órakor indult a váltófutás Sárszentlõrincrõl, és a 8 órai megnyitóra érkeztek meg a befutók a bonyhádi gimnáziumba. Ezen a napon úszóversenyt rendeztek a városi tanuszodában, kisiskolák atlétika versenyét (így a 630 gimnazistán kívül 140 kisiskolás is csatlakozott a kezdeményezéshez), rúdugró versenyt, „Ki tud többet futni?” címmel 3 órás futóversenyt az atlétika pályán, tornabemutatót tartottak a tornateremben. Az atlétikai csarnokban este diszkó várta a táncoslábúakat, 22 órakor pedig megkezdõdött az éjszakai labdarúgás. A fiatalok felváltva léptek pályára, a cserejátékosok pedig aludtak egy-egy órát a pálya szélén. Akadt, aki az asztalitenisz, a biliárd vagy épp a csocsóasztal mellett mutatta be tudását, és másnap reggel 7.30-ig kitartottak az „örökmozgók”.

20120527-8.jpgPénteken 8 órakor kezdõdött az intézményben a hagyományos Mozgás-Mûvészet-Majális, méghozzá közös bemelegítéssel. A nap folyamán mindenki talált számára szimpatikus sportolási formát: röplabda, kézilabda, floorball, kosárlabda, labdarúgás, grundbirkózás, lövészet, asztalitenisz, dekázó verseny, hullahopp, saslengés, kötélhajtó verseny, íjászat, fekvenyomás, szkanderverseny, tollaslabda adogatás szerepelt a palettán. A 2012 perc sport elnevezésû program az olimpia jegyében mi mással is zárulhatott volna: a gimnázium diákjai öt különbözõ színû pólóban megelevenítették az Olimpiai 5 karikát.

20120527-9.jpg