Táncos sikereket hozott az eseménydús április

Eseménydús volt a BONI moderntánc tanszakos tanulóinak az április hónap. A gyermekek és táncpedagógusaik két országos versenyen mérették meg magukat, április 29-én, a Táncmûvészet Világnapján pedig a bonyhádi közönséget szórakoztatták mûsorukkal. A hazai elõadáson a BONI modern és társastánc tanszakán kívül a bátaszéki általános iskola táncmûvészeti tagozata is bemutatta legújabb koreográfiáit.

Az Oktatási Hivatal által kiírt Országos Modern- és Kortárstánc tanulmányi verseny április 21-22-én, Pécsett került megrendezésre. A gyerekeknek és fiataloknak két alkalommal kellett a zsûri elé lépniük. Elsõ körben a tanulmányaiknak megfelelõ évfolyam kötelezõ versenygyakorlatát mutatták be szólóban, duettben, vagy három-, négyfõs kiscsoportban. A második fordulóban minden egység szabadon választott koreográfiával lépett színpadra, ahol a technikai csiszoltságon túl elõadói készségeik is megmutatkoztak.

Eredmények:

IV. korcsoport:

• Kulcsár Csenge Kata – szóló – I. helyezett

• Fazekas Dzsenifer, Gergely Bence – duett – II. helyezett

• Pusztai Eszter, Szõts Rita, Ujvári Bors Benedek – csoport – I. helyezett

V. korcsoport:

• Nier Janka – szóló – I. helyezett

VII. korcsoport:

• Borbandi Bettina, Filó Tamás Lajos – duett – II. helyezett

• Adorján Boglárka, Dobribán Stella, Sebestyén Réka – csoport – II. helyezett

Egy héttel a tanulmányi versenyt követõen, április 28-án a IV. Esély a Mûvészetre Országos Táncfesztiválon vettek részt a táncosok és újabb kiemelkedõ eredményeket értek el.

A felsõ tagozatosok versenyében Kulcsár Csenge Kata Filogenezis címû szólójával elsõ (28,5 pont), Nier Janka Révület címû táncával második helyet szerzett (28 pont). Csoportban a kategória legmagasabb pontszámú koreográfiája lett a Keringõ másképp (29 pontot ért el a maximális 30 pontból), melyet 14 felsõ tagozatos bonyhádi táncos adott elõ: Balogh Imola, Borbandi Bettina, Csiszér Bence, Fenyvesi Fanni, Gergely Bence, Hohner Kata, Kulcsár Csenge Kata, Nier Janka, Paksi Zsófi, Pusztai Eszter, Szõts Rita, Szuppáncsics Dorottya, Ujvári Bors Benedek, Weisz Gerda. A Keringõ másképp koreográfiától mindössze egy ponttal lemaradva lett második helyezett a bonyhádiak Burleszk címû elõadása Pusztai Eszter, Szõts Rita és Ujvári Bors Benedek elõadásában. Felsõ tagozatos duettben Gergely Bence és Fazekas Dzsenifer Találkozás címû koreográfiája (24 pont) nem talált legyõzõre. A középiskolások is szépen szerepeltek Kalevala címû kortárstáncuk 23,5 ponttal második helyezett, Lüktetés címû triójuk (21,5 pont) harmadik helyezett lett. A Kalevala elõadói: Adorján Boglárka, Borbandi Bettina, Csiki Nikolett, Dobribán Stella, Farkas-Kuti Zsófia, Filó Tamás Lajos, Hitter Kitti, Nier Janka, Sebestyén Réka. A Lüktetés címû koreográfia szereplõi: Adorján Boglárka, Dobribán Stella és Sebestyén Réka.