Hívogató Hétfõ Nagymányokon – Weitnerné Tóth Mariannával

20120507-4.jpgA nagymányoki Ádám Sörözõben (Petõfi S. u. 104.) futó rendezvénysorozat, a „Hívogató Hétfõ – Hétfõn Hatkor” május 7-i vendége Weitnerné Tóth Marianna amatõr alkotó – meseíró. Marianna Nagymányokon született, kisebb-nagyobb kihagyásokkal itt töltötte gyermek- és ifjúkorát. Jelenleg Szekszárdon él, a Bevándorlási Hivatalban dolgozik. Férje az ismert – szintén nagymányoki származású – focista: Weitner Ádám. Marianna arról is mesél majd, hogy milyen egy futballistafeleség élete, a gyerekei melyik szülõ nyomdokába léptek, milyen kedves emlékeket õriz Nagymányokról? Legfõképpen persze arról, hogy mikor kezdett meséket írni, miért és kinek? Mit érzett akkor, amikor értesítették, hogy a Muki címû írását beválogatták a Kárpátok kincse címû mesegyûjteménybe? Miért pont azokat a fotókat hozta magával, amiket? Ha szívesen meghallgatná Mariannt és beszélgetne egy jó ízût, ott a helye ma este 18 órakor az Ádám Sörözõben. Vigyen magával fényképeket, amiket nézegetve kicsit nosztalgiázhatnak a régi szép idõkrõl. Ha pendrive-on viszi a fotókat, projektoros kivetítéssel óriási méretben is megnézhetik. A belépés díjtalan, sõt, a jelenlévõket megvendégelik egy finom csésze teával.

Az Ádám Sörözõ turisztikai programcsomagjának kedves színfoltja a Hívogató Hétfõ – Hétfõn Hatkor elnevezésû rendezvénysorozat. Októbertõl június végéig minden hónap egy (vagy több) hétfõjén érdekes hivatást vagy hobbit ûzõk mutatkoznak be. Moderátor segítségével beszélnek életükrõl, kalandjaikról, tevékenységükrõl. A meghívottak többségének van nagymányoki kötõdése, illetve ma is közöttünk élnek. A kellemes összejöveteleket projektoros vetítések, film- és képbejátszások színesítik. A rendezvénysorozat nyitó programja Kirchné Máté Réka és V. Gänszler Beáta könyvbemutatója volt. Következõ rendezvények:

Május 7-én Weitnerné Tóth Marianna amatõr alkotó – meseíró,

június 4-én Kriston-Bordi Zsuzsanna, a Mozaik Kiadó szerzõje-szerkesztõje, a quilling technika szerelmese és oktatója, Dr. Kriston Vízi József muzeológus, játékkutató, szakíró,

június 18-án Gruber László földrajz-történelem szakos középiskolai tanár, világutazó (az etiópiai támadás túlélõje), a Magyar Földrajzi Társaság és a National Geographic Társaság tagja életmeséjét hallgathatjuk.