Fotókiállítással és családi vetélkedõvel ünnepelt a lakosság

Bonyhád 1977. április 1-jén kapott városi rangot, s a 35. évforduló alkalmából március 31-én több rendezvénnyel is ünnepeltek a településen. Elsõként a Városházán kihirdették Az én Bonyhádom címû fotópályázat eredményét. A 18 pályázótól beérkezett 74 képet a helyszíni kiállításon meg is tekinthette a szépszámú érdeklõdõ. Filóné Ferencz Ibolya köszöntötte a pályázókat és adta át az okleveleket és a 20120331-1.jpgdíjakat, míg Kirchné Máté Réka, a fotópályázat zsûrielnöke értékelte a beérkezett fotókat. Az elsõ díjat Streicher Tamás, a másodikat Reisz Ferenc, a harmadikat pedig Balogh Szilárd vehette át, míg az internetes közönségszavazatok alapján Kalamár Laura érdemelte ki a különdíjat.

A gimnázium Atlétikai Centrumában rendezték meg a „Családok vetélkedõjét”, melyen 6 csapat mérkõzött meg az elméleti kérdések és az ügyességi feladatok során. Az elméleti feladatok 20120331-2.jpgkönnyebb megoldásához már a versenybe való jelentkezéskor kaptak egy átnézendõ forráslistát a csapatok, de így sem voltak könnyûek a feladatok. Például ki kellett egészíteni Bonyhád Város Címerének leírását, fotók alapján felismerni egykor és ma élõ bonyhádi híres embereket, régi újságcikkek megjelenési idejét kitalálni, zománcgyári edények fantázianevét feljegyezni. Az ügyességi feladatok kicsiknek és nagyoknak egyaránt tetszettek. A zsûriben négy Perczel-díjas is tevékenykedett: dr. Hegedûs Éva, Oláh Annamária, Krähling Dániel és Hübner József.

20120331-3.jpgVégül az Ügyesek elnevezésû csapat lett a gyõztes, elnyerve a Villa Weber 30 ezer Ft-os vacsorafelajánlását. Második a Nagy vagy! csapat, akik a Koller Panzióban fogyaszthatnak el közösen egy vacsorát, a harmadik pedig az Illés-csapat lett, akik egy nagy kosár gyümölccsel gazdagodtak. Valamennyi csapat, illetve a fotópályázat valamennyi résztvevõje strandbelépõt is kap a május 1-jén felavatásra kerülõ bonyhádi fürdõbe.

20120331-4.jpgEzt követõen megérkeztek az Atlétikai Centrumba az önkormányzati képviselõ-testület tagjai és a kistérség polgármesterei is, akiket Potápi Árpád János, Bonyhád város polgármestere köszöntött, megemlékezve a 35 évvel ezelõtti várossá avatásról. Majd a szerbiai partnertelepülésrõl, 20120331-5.jpgPancsováról érkezett Danilo Bjelica és családja tett állampolgársági esküt. Az ünnepi esemény pezsgõs koccintással és a családi vetélkedõ résztvevõi, valamint a Polgármesteri Hivatal munkatársai által készített sütemények elfogyasztásával zárult. A 35 évvel ezelõtt született, közel 220 bonyhádi lakost külön meghívta erre az eseményre a városvezetés, közülük páran érkeztek csak a közös ünneplésre. Este Hofi diszkóba várták a mulatni vágyókat a mûvelõdési központba, április 1-jén pedig ünnepi szentmise zárta a jubileumi megemlékezést a katolikus templomban.