Nagymányok: két versenyben is országos 1. helyezés!

A héten került nyilvánosságra a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny eredménye, melyen a nagymányoki diákok rendkívül jól szerepeltek! Ezen a versenyen országosan és évfolyamonként több ezer, megyénként több száz diák versenyez, ezért az elsõ 50 helyezett is kiváló teljesítmény. A nagymányoki fiatalok eredményei:

A 2. évfolyamban Melcher Bálint hibátlan dolgozatával megyei 1. helyezést ért el, és meghívót kapott az országos díjkiosztóra. Mivel a dolgozat hibátlan, országosan is 1. helyezett lesz! A 3. évfolyamon is szép eredmények születtek: Kiss Péter 8., Jurasits Bálint 13. és Schnetz Tamás 17. helyet ért el. A 4. évfolyamon Lõrinc Vivien 23. helyen végzett.

Az 5. évfolyamosok között Melcher Márk 1. helyet szerzett és meghívást kapott az országos díjkiosztóra, mely Budapesten lesz április 12-én. Erre az ünnepélyes díjkiosztóra csak az országos 1-15. helyezetteket hívják meg. Ireczky Dániel megyei 2. lett, országosan pedig 21. Feik Johanna a megyei 4. helyet, míg Gungl Brigitta a 7. helyet szerezte meg.

Tegnap ért véget a XXIII. Bátaszéki Matematikaverseny döntõje, melyen ismét szépen szerepeltek a fiatalok. Ez a verseny háromfordulós, tehát a döntõre már igencsak kemény rostán jutnak át a versenyzõk. A 3. évfolyamosok közül Jurasits Bálint 1. helyezett lett, míg 5. évfolyamban Melcher Márk az 5., Ireczky Dániel a 15., és Gungl Brigitta a 18. helyet szerezte meg.