Nyílt nap a Gondozási Központban

Nagysikerû nyílt napot tartottak 2012. január 18-án a bonyhádi Gondozási Központban. A rendezvény célja: az érdeklõdõknek bemutatni az intézményt, az ott folyó tevékenységeket, a különbözõ szolgáltatásokat. A korábban meghirdetett programot annak ellenére megtartották, hogy a Perczel Mór utcai épület a közelmúltban egy csõtörés miatt súlyosan megsérült, és most aládúcolva várja a károk helyrehozatalát.

Már a reggeli óráktól érkeztek a látogatók, akiket az intézmény dolgozói forró teával, aprósüteménnyel kínáltak. Az érdeklõdõk elsõsorban az idõsebb korosztályhoz tartoztak, többen hozzátartozóikkal érkeztek. Õk elsõsorban a Gondozási Központban folyó ellátásokról, térítési díjakról, igénybevételi lehetõségekrõl kértek tájékoztatást. A fiatalabb korosztályt azok a diákok képviselték, akik a pályaválasztás során a szociális ápoló és gondozói hivatás után érdeklõdnek.

A program a következõképp alakult: 9 órától tájékoztatás az intézmény tevékenységérõl, 10 órától a Perczel utcai intézmény bemutatása, 11 órától a Szabadság utcai Átmeneti otthon bemutatása. A rendezvény zárásaként kötetlen beszélgetésre volt lehetõség az Intézményben dolgozókkal és az ellátottakkal.

gondozkplogo.jpgA program az intézmény TÁMOP-5.4.3.-10/2-2010-0003 számú, „Az ápolási díjban részesülõk bevonása a Bonyhádi Kistérség szociális ellátó tevékenységébe, elsõsorban a házi segítségnyújtás feladatainak ellátásába” címû pályázatának keretében valósult meg.