Európai alapítvány képviselõje lett a bonyhádi Horváth Zoltán

20120113-1.jpgSajtótájékoztatót tartottak ma a bonyhádi Városházán. Az Európai Parlament képviseletében dr. Dino Di Gregorio látogatott a városba, és adott tájékoztatást a Robert Schuman Alapítvány tevékenységérõl, mint annak elnöke. A szervezet a katolikus hit értékeitõl, a békétõl, az igazságtól, a szabadságtól és az egységtõl ihletve kiemelkedõ feladatának tartja a mûvészetek értékeinek ápolását, valamint a természetvédelmet. Fontosnak tartják a mai fiatalok megfelelõ színvonalú oktatását, hiszen õk lesznek a jövõ igazgatói, és a kisebb cégeket is szeretnék támogatni útjuk megtalálásában az Európai Unióban. És hogy miért épp Bonyhádra látogatott el dr. Dino Di Gregorio?

A bonyhádi Horváth Zoltánt a Robert Schuman Alapítvány kiváló munkásságáért, együttmûködéséért ezüst plakettel tüntette ki, és egyben a mai nappal kinevezte az alapítvány magyarországi képviselõjének. Horváth Zoltánt felhatalmazta, hogy kapcsolatot tartson fenn a Magyar Köztársaság Kormányának tagjaival, diplomáciai testületeivel és az Európai Parlament fõtitkárával. A megbízott részt fog venni 20120113-2.jpgBrüsszel, Luxemburg, Strasbourg kulturális, ipari és kereskedelmi tevékenységének megszervezésében és koordinálásában, illetve segíteni fogja a fiatal alkotómûvészeket. Az elsõ pártfogoltja Kabar Vivien festõmûvész, aki Európa kultúrájának történetét örökíti meg. December végén közösen jártak Rómában és a Vatikánban, ahol Horváth Zoltán egy magyar zászlóra kért áldást, Kabar Vivien pedig a Vörösiszap címû festményét adta át Francis Bernard Law kardinálisnak.

Dr. Dino Di Gregorio Európa tiszteletbeli városa címmel tüntette ki Bonyhádot, és Horváth Zoltán valamint Kabar Vivien után Potápi Árpád Jánosnak is szeretett volna átnyújtani egy elismerést, melyet a polgármester úr betegsége miatt Filóné Ferencz Ibolya alpolgármester vett át.