Másfél év programjairól adtak tájékoztatást

20120110.jpgSajtótájékoztatót tartottak ma délelõtt a bonyhádi Vörösmarty Mihály Általános Mûvelõdési Központ „Kultúrával a közösségekért, közösségekkel a kultúráért” elnevezésû, informális képzési programjáról. A média munkatársai betekintést nyerhettek az elmúlt másfél év programjaiba és a projekt fennmaradó három hónapjának rendezvényeirõl, foglalkozásairól is tájékoztatást kaptak Juhász Józsa projektmenedzsertõl, az ÁMK igazgatójától, illetve kollegájától, Nagy Laurától.

Az elnyert támogatás lehetõvé teszi számos színes program, új szakkör, illetve egy új tanulási forma megszervezését, kiegészítve ezzel a mûvelõdési ház korábbi tevékenységét. Tervezett tevékenységeik között megtalálhatók különbözõ tematikus foglalkozású sorozatok, filmes és színházi programok, tehetséggondozó és fejlesztõ foglalkozások, szakkörök, tematikus és alkotó táborok, hagyományõrzõ programok, mûvészeti találkozók.

A Vörösmarty Mihály Általános Mûvelõdési Központ „Kultúrával a közösségekért, közösségekkel a kultúráért” elnevezésû programja 2010. október 1-jétõl 2012. március 31-ig terjedõ idõszakra nyerte el az Európai Unió támogatását, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával. A projekt az alábbi pályázat programjának részeként valósul meg: Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP)-3.2.3-09/2 Építõ közösségek – közmûvelõdési intézmények az egész életen át tartó tanulásért, 2. kör: A közmûvelõdés a nem formális és formális tanulás szolgálatában.

tanodalogo.jpgtanodalogo1.jpg