A Képes mesék  mesés képek címû könyv bemutatkozik

20111229-8.jpgHetvenen látogattak el december 13-án a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárba Kirchné Máté Réka és V. Gänszler Beáta közös könyvének, a Képes mesék – mesés képeknek az elsõ bemutatójára. Dr. Hegedûs Éva irányította a beszélgetést: szó esett példaképekrõl és szakmai barátokról, a szociofotókról és a sikerrõl, az írás örömérõl és a szerzõk további alkotói terveirõl. Vurczer Fruzsina ízelítõként három történetet olvasott fel a könyvbõl.

A „Havasi Csingacsguk, az utolsó erdélyi mohikán és más történetek” alcímû kötetben Máté Réka Erdélyben és Bukovinában készített fotói közül szerepel 113, melyek közül 25 megihlette Gänszler Beátát, aki történeteket írt hozzájuk.

20111229-9.jpgA könyv megvásárolható a szerzõknél, illetve Bonyhádon a Líra Könyvesboltban, Nagymányokon pedig a Guth ruházati üzletben.

A kötetet januárban több helyszínen is bemutatják: január 4-én 17 órakor a Paksi könyvtárban, Máté Réka fotókiállításával együtt; január 8-án Cikón, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének közgyûlésén; január 12-én 17 órakor pedig Szekszárdon a megyei könyvtárban, ahol szintén kiállítás nyílik Máté Réka fotóiból.