Vérüket adták mások egészségéért

20111207-4.jpgVéradóünnepséget rendezett ma délután a Vöröskereszt Bonyhád Városi-Területi Szervezete a bonyhádi gimnázium dísztermében. Balogh Béláné, a Vöröskereszt Bonyhádi területi munkatársa köszöntötte a megjelenteket, majd át is adta a szót dr. Szabó Zsuzsannának, a Pécsi Regionális Vérellátó Központ igazgató fõorvosának. Szabó elmondta, hogy felbecsülhetetlen szerepük van a véradóknak abban, hogy a betegek gyógyítása ne szenvedjen hiányt. Bonyhádot a megye pillérének nevezte a véradás területén, hiszen itt többször szerveznek véradást, hogy minden donor találjon magának megfelelõ idõpontot.

20111207-5.jpgDr. László Eszter, a Vöröskereszt Bonyhád Városi-Területi Szervezetének elnöke megemlékezett a november 27-i Magyar Véradók Napjáról, és a donorokra célozva többször is hangsúlyozta: a csendes hõsök köztünk élnek. Bonyhádon az idei évben 1400 véradót terveztek be, 1421-en jelentkeztek is véradásra, de a szûréseket követõen közülük csak 1140 személytõl tudták levenni a vért. Az idei évben 15 településen 33 alkalommal szervezett véradást a Vöröskereszt Bonyhád Városi-Területi Szervezete, és 156 új véradó csatlakozott a mozgalomhoz.

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város alpolgármestere is köszöntötte a jelenlévõket, majd beszélt az elmúlt hónapokban rokonán segítõ véradók megható önzetlenségérõl, példamutatásáról.

Az ünnepelteket kulturális mûsorral köszöntötték az Ifjúsági vöröskeresztesek és a gimnázium diákjai. A kitüntetések, elismerések átadását követõen finom vacsorán látták vendégül a Vöröskeresztesek a véradókat.

Idén 105 jubiláló véradót ünnepeltek a Völgységben. A 10-20-szoros donorokat településükön köszöntötték, a többieket ezen a bonyhádi ünnepségen.

Hússzoros véradók: Balogh László, Fischinger Zoltán, Folkmann Norbert, Joósné Vajda Renáta, Lovász-Surján Paula, Német Patrik Zsolt, Rausch Imréné, Steib Ferenc, Szász Csaba, Vogl Attiláné, Wichmann Henrik Frigyes.

Harmincszoros véradók: Kerber Pál, id. Kozma József, Németh Klára, Schleinig Attila, Sebestyén Dénes, Szabó Antal, dr. Ferencz Márton (Cikó), Nagy Tihamér (Cikó), Vercse Zsuzsanna (Györe), Fekete Péter (Kakasd), Csernavölgyi Imre (Nagymányok), Feik Tamás (Nagymányok).

Negyvenszeres véradók: Faluközi József, Farkas Gábor, Genczler János, Heidinger Armand Béla, Kertész István, Rittlinger Tamás, Tóparti József, Ömböli László, Barducz Zoltán (Mõcsény), dr. Antal Tamás (Tevel), Barabás József (Tevel), Gábor Lászlóné (Tevel), Németh Péter (Tevel).

20111207-6.jpgÖtvenszeres véradók: Baranyi Zsolt, Hermesz Ildikó, Kásler Péter, Peitler Tibor, Nagy Lajos (Cikó), Verebes Béla (Kakasd), Cseke József (Nagymányok), Szabó Mátyás (Nagymányok).

Hatvanszoros véradók: Antal Vilmos, Somogyi Ernõ Imre.

Hetvenszeres véradó: Micsku Mihály Ferenc.

Nyolcvanszoros véradó: Schattmann József.

Kilencvenszeres véradó: Tóth Ferenc József (képünkön).

Száznégy alkalommal adott vért: Papp István (Váralja).