Istensegítsen született kilencven éve

20111202-3.jpgKilencven évvel ezelõtt, 1921. december 1-jén látta meg a napvilágot, ma délelõtt pedig vendégeket fogadott. Szõts Józsefné, Bibiána néni a bukovinai Istensegítsen született, ott járt iskolába, 20 évig élt ott. Gondolatban azóta is sokszor jár a településen, de többé nem látogatott vissza. Friss híreket azért rendszeresen kap egy rokonuktól, így tudja, hogy már nincs meg a hajdani házuk, sõt az utcájuk sem.

Bibiána néni már férjnél volt, mikor eljöttek Bukovinából. A férje 9 évig volt a háborúban, felesége pedig mindvégig hûségesen várta. Gyönyörû házasságban éltek 49 évig. A Szõts család gazdálkodott, mindenféle állatot neveltek, a méhektõl a kacsákon át a nutriáig. Gazdáknál is dolgoztak a földeken. A sok menekülés során mindenüket elhagyták, de Bonyhád-Majoson új hazára leltek.

20111202-4.jpgEgy fiúk és egy lányuk született, 4 unokáról és 2 dédunokáról beszélt ma délelõtt büszkén a 90 éves ünnepelt Filóné Ferencz Ibolya alpolgármesternek, aki ajándékcsomaggal, virágcsokorral, valamint Orbán Viktor miniszterelnök köszöntõ oklevelével lepte meg Bibiána nénit.

Szõts Józsefné a lányáékkal, György Zoltánnéékkal él együtt Majoson, és mint mondja olyanok, mint a barátnõk. Errõl ott jártunkkor meg is bizonyosodhattunk az édesanyának szóló gyengéd simogatásokból és a meleg családi légkört árasztó beszélgetésbõl. További boldog éveket kívánunk Bibiána néninek!