Honfoglalás – új idõpontban

20111028-8.jpgA Sziget Színház társulata október 20-án mutatta volna be a bonyhádi mûvelõdési központban a Honfoglalás címû rockoperát. A díszletet szállító kamion azonban lerobbant útközben, így az elõadás aznap elmaradt – pontosabban Pintér Tibor és Janza Kata egy kétszereplõs mûsorral kedveskedett a közönségnek. A rockoperára váltott jegyek a mai napon még visszaválthatók, avagy a december 7-i elõadásra érvényesek, ekkor 19 órától tekinthetõ meg a Honfoglalás.

A Sziget Színház ebben az évben is hû marad ahhoz a hagyományához, hogy évrõl évre új, nagyszabású, történelmi zenés darabot mutat be. Az idei évben igazi magyar témához nyúltak. A mindenki által jól ismert Honfoglalás címû magyar film most életre kel színpadon is, parádés szereposztásban. Fõbb szerepekben: Pintér Tibor, Sipos Imre, Buch Tibor, Hujber Ferenc, Janza Kata, Hábencius György, Papadimitriu Athina, Vadkerti Imre, a Sziget Színház fiatal mûvészei, a Sziget Színház tánckara, valamint musical stúdiójának növendékei. Koreográfus: Patuzzi Mónika. Díszlet és látvány: Domján Gábor. Rendezõ: Pintér Tibor.

A film alkotói – Koltay Gábor, Koltay Gergely és Szûts István -, valamint a Sziget Színház vezetõje hisznek abban, hogy ez a gyönyörû téma színpadra alkalmazva is hatalmas sikert arat majd és elviszi hírünket a világban. Céljuk, hogy a magyar fiataloknak megmutassák, hogyan vert gyökeret a mi csodálatos népünk itt, Európa szívében. „A szállj, szállj sólyom szárnyán" címû dal szerzõi és Pintér Tibor, a darab rendezõje gondoskodnak arról, hogy az elõadás feledhetetlen élmény legyen a közönség számára!

Belépõ: elõvételben 3.500 Ft, az elõadás napján 3.800 Ft.