Kerékpárosok és gyalogosok fogtak össze

20110923-4.jpg20110923-5.jpgImmár harmadik alkalommal vállalták fel a bonyhádi Perczel Mór Szakközépiskola pedagógusai és diákjai az Autómentes Nap megszervezését. A megmozdulást városi szinten hirdették meg, így valamennyi iskolából érkeztek diákok és pedagógusok, valamint civil szervezetek képviselõi és a Polgármesteri Hivatal munkatársai is csatlakoztak a kerékpáros, illetve a gyalogos demonstrációhoz. A megmozdulással a lakosság figyelmét szerették volna felhívni az alternatív közlekedési módokra, hogy kíméljük a város levegõjét a benzingõztõl.

20110923-3.jpg20110923-6.jpgA Perczel Mór Szakközépiskola udvarán gyülekeztek a szimpatizánsok, szeptember 22-én 13 órától. Itt ügyességi pályán próbálhatták ki tudásukat az ifjak, majd a rendezvény védnöke, Tamás Zsolt vezetésével elindultak a kerékpárosok. Húsz perc alatt a város több utcájában is végigkerekeztek, hogy minél többen értesüljenek a kezdeményezésrõl, hogy lehetõleg busszal, kerékpárral vagy gyalog közelítsük meg célunkat nap mint nap.

20110923-7.jpgA gyalogos csoport a Szent Imre utcán, majd a sétálóutcán vonult végig. A két csoport a katolikus templom elõtti területen találkozott, ahol a kerékpárosok fejük fölé emelték járgányukat, miközben a gyalogos demonstrálók 1-1 luftballont bocsátottak a magasba.

Végül az iskola udvarára visszatérve almával kínálták a résztvevõket, a tombolasorsoláson pedig az egészséges életmódhoz kapcsolódó ajándékok találtak gazdára.