Szeptember 17-én rendezték meg a kisdorogi Hegybarátok a hagyományos Lecsó Fesztivált, méghozzá a hegyen, a Lisztharmat utcában. Már délelõtt megkezdõdött a helyszínen a készülõdés, többen itt fõzték meg estebédjüket. A rendezvény nevéhez méltóan természetesen lecsó is készült, a bõséges paprikaadagba 20 tojást (s)ütöttek bele. Volt aki vaddisznóhúsból, és akadt aki szürkemarha húsából fõzött pörköltet. A jóízû közös falatozás mellett a találkozási lehetõség volt a fesztivál lényege, és éltek is a felkínált lehetõséggel a kisdorogiak: a falu apraja-nagyja kilátogatott a hegyre a nap folyamán, és akinek kedve volt még táncra is perdülhetett a Mr. Plé által szolgáltatott zenékre.
Mivel a Hegybarátok szervezték a Lecsó fesztivált, és nem csak a paprikának, hanem a szõlõnek is szüretelési ideje van, így a finom borok sem hiányozhattak az asztalokról. Az idõjárás is kegyes volt a kilátogatókhoz, akik éjszakába nyúlóan beszélgettek a sátortetõk alatt.