Augusztus 20. – Szent István király ünnepén

Szent István király és az új kenyér ünnepén, augusztus 20-án Bonyhádon ünnepi istentisztelettel, templomszentelési emlékünneppel kezdõdik 9 órakor a városi ünnepség az evangélikus templomban. Majd 9.30 órakor ünnepi szentmise a katolikus templomban. A mûvelõdés központ elõtti téren 10 órától térzenével várja az érdeklõdõket a Keresztmetszet együttes. 10.30-kor Potápi Árpád János országgyûlési képviselõ, Bonyhád város polgármestere mond beszédet szeli meg az új kenyeret. Áldást mondanak: Aradi András evangélikus lelkész, Erb József katolikus plébános, Mészáros Zoltán református lelkész, Pátkai Béla baptista lelkész. Ekkor adják át a Merész Konrád-díjat, illetve a Virágos Bonyhádért díjakat. Az ünnepi mûsorért a Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium Zelke Néptáncegyüttese és a Keresztmetszet együttes a felelõs.

Kakasdon ezen a napon szentmisével és kenyérszenteléssel kezdõdik a nap 8 órakor, a megszentelt kenyeret a kakasdi iskola udvarán szegik meg. 9 órakor lehet jelentkezni a fõzõ- és a labdarúgó-versenyre. Az ünnepi köszöntõt Bányai Károly polgármester mondja, majd a Kakasdi Német Nemzetiségi Kórus és a Sebestyén Ádám Székely Társulat ad ünnepi mûsort. 10 órakor kezdõdik a Szt. István kispályás labdarúgó-torna és a kakasfõzõ verseny. A szervezõk ügyességi családi vetélkedõket, kötélhúzást, zsákban futást, asszonycipelést, vizes lufi elkapást, kézmûves foglalkozásokat kínálnak a családoknak, a gyerekeknek. Az ételeket 13 órakor bírálják el, majd 14 órakor átadják az Arany fakanál-díjat. A kicsiket 14.30-kor habparty-ra várják, 18 órakor kezdõdik a Retro buli DJ Pedro & Pataival, 21 órakor a tûzijáték, 22 órától pedig a Retro Videodisco Csuka Ferivel.

Aparhanton 15 órakor az Aparhant – Kaposszekcsõ megye II. ifi, majd a felnõtt labdarúgó mérkõzés nyitja az augusztus 20-i programokat. 20 órakor Kolompár Ilona (Dóra) és Kolompár Brigitta énekel, majd a diósberényi SZANTÁL néptáncegyüttes és a kurdi KAPOSMENTE néptáncegyüttes ad mûsort, „Már én többet Bukovina lakosa nem leszek” címmel. 21 órakor a bonyhádi ZELKE néptáncegyüttes, 21.30-kor Forgács Gábor komikus, 22.15-kor Szekeres Adrien énekesnõ lép színpadra. 23 órakor tûzijáték, 23.15-kor tábortûz, 23.30-tól pedig utcabál szórakoztatja a közönséget.