Lovagoltak és túráztak is a táborozók

20110816-1.jpgAz Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítõ Egyesület évek óta megrendezi Keremaringó táborát. Idén augusztus 8-14. között a bonyhádi ÁMK munkatársainak felkérésére a „Kultúrával a közösségekért, közösségekkel a kultúráért” program keretében tették ezt. Huszonöt, a völgységi kistérségben élõ, nagycsaládos és hátrányos helyzetû család 7-13 éves gyermeke vehetett részt a mórágyi táborban, meghívásos alapon. Olyan családokat érintettek meg, amelyekkel már kapcsolatba került az egyesület.

20110816-2.jpgNapi program volt a lovaglás, a természetrõl és a lovakról elméleti ismereteket is szereztek a gyerekek projektoros vetítéssel, feladatlap kitöltésével. A csapat fürdõzött Bátaapátiban, túráztak, csacsifogatoztak, kézmûves foglalkozásokon vettek részt, de volt néptánc, sportolási lehetõség, elmetornás játékok, közös sütés-fõzés is.

A tábor életét irányító négy felnõtt fontosnak tartotta a fiatalok önállóságra nevelését, így rendet kellett tartsanak a szobájukban, oda kellett figyeljenek egymásra és arra, hogyan osztják be a zsebpénzüket. Utolsó este a tábortûznél közös énekléssel és tánccal mulattak a résztvevõk, de zseblámpás rókavadászat is volt a sötétben. Mindenki egy emléklappal és egy szerencsepatkóval tért haza.

muvlogoszines.jpgA projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.