„és Alkotni vagyunk, nem dicsérni…”

A bonyhádi XXI. Mûvészeti Mûhely öt tagja június 30-tól július 7-ig Balatonfenyvesen dolgozott színházi alkotótáborban. A rendezvény Pécs gyermeküdülõjében kapott helyet az Apolló Kulturális Egyesület szervezésében. A résztvevõk között voltak még a Pécsi Mûvészeti Szakközépiskola drámatagozatosai, és a Pécsi Szivárvány Gyermekház színjátszó csoportjának tagjai. A diákok jó kezekbe kerültek, hiszen a csoportvezetõk között volt Göbölös Gábor tánctanár-koreográfus, Tóth Zoltán és Tóth Hajnalka drámatanár, Perényi Balázs rendezõ-drámatanár, és Franyó Róbert a XXI. M.M.-bõl.

A program érdekesebbé tétele érdekében, valamint azért, hogy élményszerûen legyenek megismerhetõek eltérõ alkotói módszerek, a vezetõk nem a saját színészeikkel dolgoztak. A tábor résztvevõi neves zenei segítõt is kaptak, Kardos-Horváth Jánost a Kaukázus zenekarból (Kafkaz).

Délelõttönként mozgástréninggel, drámajátékokkal, zenével és tánccal fejlesztették a táborozók tehetségét, kreativitását. Az elsõ délután pedig mindenkinek kiosztották a feladatát. Csoportonként 2-2 Lackfi János verset kaptak, amibõl színpadképes elõadást kellett összehozniuk a zárónapra.

(A bonyhádiak alkotótábori részvételét a Petõfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Potápi Árpád János polgármester úr támogatta.)