Európa-bajnoki bronzérem és amatõr bajnoki cím

Eseménydús volt az elmúlt hétvége a bonyhádi Anonym SE versenyzõi számára. Hatvanban rendezték meg a 18. Országos Sprint Távú Triatlon Amatõr Kupa, Gyermek, Serdülõ Ranglistaverseny-t. Az egyedülálló módon két helyszínen zajló tudáspróba Lõrinciben kezdõdött az Erõmûi Tó-strandon az úszással, valamint innen indult a kerékpározás. A kerékpárútvonal vége és a futószám kezdete, valamint a táv teljesítését követõen a cél is Hatvan központjában, a Kossuth téren volt, a versenyközpontban. A sporteseményt idén is ingyenes fesztiválprogram kísérte ezen a helyszínen.

Az idõjárás nem kedvezett a versenynek. A tó vize mindössze 19 fokos volt, ami nem mondható ideálisnak, a hûvös, szeles idõ és az esõ sem könnyítette meg a versenyzõk dolgát. Az Anonym SE versenyzõi a nehéz körülmények között is jól teljesítettek. Gergelics-Veres Dóra a korcsoportjában aranyérmet szerzett!

Eredmények:

Felnõtt nõk (25-29 évesek): 1. Gergelics-Veres Dóra 1:10:52.

Felnõtt férfiak (35-39 évesek): 9. Antalicz Loránd 1:14:40.

Senior férfiak: 10. Gergelics István 1:34:22.

Serdülõ fiúk: 14. Oberling Krisztián 0:38:40.

Újonc lányok: 17. Hangya Adrienn 0:24:09.

Elsõ alkalommal rendeztek tereptriatlon Európa-bajnokságot Visegrádon. A versenyt a X2S TEAM szervezte, ahol Magyarországon a legeredményesebb terepsportolók edzenek és érnek el nemzetközi sikereket. Az indulóknak a legnehezebb terepviszonyok között kellett helytállniuk az 1000 m-es úszás, 22 km-es hegyikerékpározás és a 8 km-es terepfutás közben. A 65-69 évesek korcsoportjában Fröchlich Henrik bronzérmet szerzett, idõeredménye: 3:53:19.