Revizor járt a mûvelõdési házban

20110616-1.jpgJúnius 14-én mutatta be a SziSza Színház társulata (keris színjátszók) Gogol mûve alapján A revizor címû vígjátékot. A bonyhádi mûvelõdési központba érkezõ közönség hálásan tapsolta meg a Lukács Dani, Ezer Bogi, Soós Szandi, Egyed Luca, Gyõri Kinga, Várhegyi Judit, Andrási Klári, Kiss Kitti, Nemcsényi Noma, Losonci Kati, Jónás Gergõ, Nagy Petra, Gábori András, Kreiner Kitti által elõadott mûsort. A darabot Jakab Anikó írta és rendezte Gogol mûve alapján. Anikótól megtudtam, hogy a darabban a Perczel Mór Szakközépiskola 6 osztályát képviselte a 14 fiatal.

20110616-2.jpgA színjátszó kör tagsága évrõl évre változik, hiszen a végzõsök máshová mennek tanulni, de mindig érkeznek újak. Nemcsak színdarabokat adtak elõ az elmúlt idõszakban, hanem szerkesztett mûsorokat is. Például az október 23-i mûsort is a színjátszókra építette Jakab Anikó. Idén a városi farsang felvezetõ jelenetét is õk adták elõ, majd a tömegtáncban kb. 80 keris lépett fel az ovisokkal, a közönség nagy-nagy örömére. A színjátszók minden karácsonykor ellátogatnak Paradicsompusztára a sérült gyerekekhez, az iskolában összegyûlt adományokat adják át, és legutóbb egy 15 perces színdarabot is vittek. Ezekben a produkciókban további kerisek is szerepeltek.

A revizor, a pár hónapja bemutatott Két úr szolgája, a Másvilág (ami Jakab Anikó saját drámai mûve), valamint a Hófehérke és a hét törpe "csak a színjátszósoké". Ezek muvlogoszines.jpg40-60 perces színdarabok. A fiatalok nyáron sem pihennek: színjátszó táborban csiszolják tovább tudásukat, hogy a következõ tanévben újabb darabokkal örvendeztessék meg a közönséget.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.